Seuraa meitä:

Muut

Kansainvälinen jalkapalloliitto ryhtymässä toimiin Venäjää vastaan

Kansainvälinen jalkapalloliitto ryhtymässä toimiin Venäjää vastaan
AOP

Jääkiekon puolella Venäjä ollaan jo todella suurella todennäköisyydellä sulkemassa arvokisojen ulkopuolelle, mutta mikä on tilanne jalkapallon suhteen?

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on asettanut joitain sanktioita Venäjälle maan hyökättyä Ukrainaan, mutta suoranaista sulkemista arvokisojen ulkopuolelle ei kuitenkaan vielä ole tapahtunut. Fifa on päättänyt näistä toimenpiteistä yhdessä Euroopan jalkapalloliitto Uefan kanssa ja kansainvälisen olympiakomitean suosituksia noudatten.

Tiukempia rajoituksia toivotaan

Tällä hetkellä liitot ovat päättäneet, että Venäjällä ei toistaiseksi tulla pelaamaan lainkaan kotiotteluita kansainvälisissä kilpailuissa. Nämä ottelut tullaan tulevaisuudessa pelaamaan puolueettomalla maaperällä ja ilman katsojia paikalla. Venäjän maajoukkue tulee myös esiintymään jatkossa nimellä Football Union of Russia. Venäjän lippua tai kansallislaulua ei myöskään tulla näkemään tai kuulemaan tulevissa otteluissa. Samanlaisista sanktioista on päätetty myös monien muiden lajien kohdalla. Nämä päätökset eivät kuitenkaan ole tyydyttäneet muita maita. Esimerkiksi Puolan jalkapalloliitto ilmoitti kantansa, että Puolan maajoukkue ei tule pelaamaan Venäjän joukkuetta vastaan huolimatta näistä edellä mainituista toimenpiteistä. Puolan jalkapalloliitto ei ole hyväksynyt näitä Fifan asettamia rajoitteita Venäjälle.

Puola ei myöskään ole aino maa, joka on ilmaissut että ei aio pelata Venäjää vastaan. Ruotsi ja Tsekki ovat tehneet myös kantansa selväksi, että ne eivät aio pelata Venäjää vastaan. Venäjä ei ole vielä saavuttanut lopputurnauspaikkaa, mutta on mukana jatkokarsinnoissa. Samassa kaaviossa ovat sen kanssa juuri Ruotsi, Puola ja Tsekki, jotka ovat kaikkia kieltäytyneet pelaamasta Venäjän maajoukkuetta vastaan sen reitillä kohti Qatarin MM-kisoja. Qatarin MM-kisoja odotellessa voi täältä hakea muunlaista jännitystä urheiluun ja jopa lyödä hieman vetoa otteluiden lopputuloksista. Listoilta löydät jalkapallon lisäksi lajeja veikattavaksi laidasta laitaan!

Ranskan jalkapalloliitto on myös vaatinut Venäjää poistettavaksi kokonaan maailmanmestaruuskisoista. Näitä aiemmin myös Englanti ja Wales ovat ilmoittaneet omasta peliboikotistaan Venäjän joukkuetta vastaan. Jalkapallon MM-kisojen jatkokarsinnat tullaan pelaamaan maaliskuussa ja ensimmäiseksi Venäjän olisi tarkoitus kohdata Puola, joka kuitenkin on tällä hetkellä kieltäytynyt pelaamasta Venäjää vastaan. Nähtäväksi siis jää kuinka asiat tästä etenevät. Fifa sekä Uefa ovat kertoneet, että ne seuraavat tilanteen kehittymistä ja päättävät myöhemmin, onko Venäjä syytä sulkea ulos kilpailuista kokonaan.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Muut