Seuraa meitä:

Talviurheilu

Norjan hiihtomaajoukkue saa 32-vuotiaalta naishiihtäjältä sapiskaa ikärasismista – “Olen liian vanha!”

All Over Press

Norjalaishiihtäjä Katherine Harsemilla, 32, ei ole enää asiaa maajoukkueeseen. Harsemin kausi on ollut loistava, ja Norjan mestaruuskisoissa hän kahmaisi itselleen hopeaa ja pronssia. Norjan Cupissa hän taas sai jopa 244 pisteen eron Therese Johaugiin. Näistä saavutuksista huolimatta Harsem sai mahdollisuuden osallistua vain yhteen maalmancupin kilpailuun kuluvan talven aikana.

NRK:n haastattelussa Harsem toteaa yksiselitteisesti “Olen liian vanha!”

Edustuspaikkoja jaettaessa ikä on yksi tekijöistä ja lisäksi nuoret urheilijat saavat liian vähän mahdollisuuksia, toteaa Norjan maajoukkueen valmentaja Ole Morten Iversen.

Ikää ei kuitenkaan mainita virallisesti valintakriteereissä, ja Harsem kokee, että nämä ns. kirjoittamattomat säännöt eivät ole reilu tapa jakaa edustuspaikkoja, vaan niiden tulisi perustua kisamenestyksen mukaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Talviurheilu