Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Verstappen Imolan GP:n ylivoimaiseen voittoon – Bottas ja Russell tukkanuottasilla

Valtteri Bottas kolari
AOP

Formula 1 -kiertue palasi kahden viikon tauolta, kun Italian Imolassa kisattiin viikonloppuna. Emilia Romagnan GP järjestettiin tauon jälkeen toista kertaa, kun GP palasi ohjelmaan viime vuoden poikkeusjärjestelyiden ansiosta. Jo lauantain aika-ajoissa nähtiin runsaasti draamaa, eikä sitä puuttunut sunnuntain kisastakaan.

Red Bullin Max Verstappen nousi kisan selkeäksi voittajaksi. Toiseksi sijoittui Mercedeksen Lewis Hamilton, kolmanneksi McLarenin Landon Norris. Norris lähti kilpailuun seitsemännestä lähtöruudusta ja onnistui kisassa erinomaisesti. Palkintosija oli britille uran toinen. Ferrarin Charles Leclerc ja Carlos Sainz sijoittuivat sijoille neljä ja viisi.

Dramaattisesta kisasta ei todellakaan puuttunut jännitystä. Ennen starttia Imolassa satoi, joten startti käytiin märässä kelissä. Max Verstappen onnistui saamaan loistavan startin ja nousi Hamiltonin ja Sergio Perezin ohi kärkeen. Heti ensimmäisellä kierroksella Williamsin Nicholas Latifi ja Haasin Nikita Mazepin osuivat toisiinsa, minkä jälkeen turva-auto johti kisaa muutaman kierroksen ajan.

Draamaa nähtiin myös kilpailun puolivälissä. Hamilton menetti autonsa hallinnan ja rikkoi tiimellyksessä auton etusiiven. Britti joutui pysähtymään varikolla ja oli kaukana kisan kärjestä. Vaikka virhe oli Hamiltonille harvinainen, todisti mestari silti taitonsa nousemalla epäonnistumisen jälkeen takaisin palkintokorokkeelle. Hamiltonin haaverin jälkeen radalla nähtiin vaarallisen näköinen kolari, kun Williamsin George Russell törmäsi edellä olleeseen Valtteri Bottakseen. Törmäys tapahtui ohitustilanteessa, jonka jälkeen kummatkin kuljettajat liukuivat kohti seinää. Tunteet kuumenivat ja Russell kävikin heti syyttelemässä Bottasta tapahtumasta. Tuomaristo tutkii tapahtunutta, eikä vielä sunnuntaina ollut antanut lausuntoaan.

Kolarin jälkeen kisa keskeytettiin noin puoleksi tunniksi, kun radalla oli kolarin jäljiltä niin paljon romua. Uusintastartti tehtiin turva-auton takaa, ei lähtöruuduista. Kimi Räikkönen ajoi puhtaan kisan ja sijoittui yhdeksänneksi, napaten samalla kotiin kaksi pistettä. Räikkönen rikkoi kuitenkin sääntöjä uusintastartissa, mistä johtuen jäämies menettää pisteensä. Kisan häviäjiin kuuluu toisena startannut Sergio Perez, joka sotki omat mahdollisuutensa ajovirheen vuoksi. Perez jäi kisassa sijalle 12.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1