Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Suomalaiset isossa roolissa salibandyn pääsarjoissa Ruotsissa ja Sveitsissä

Tatu Väänänen
AOP

Suomalaisia pelaajia oli isoissa rooleissa sekä Ruotsissa että Sveitsissä pelatuissa salibandyn pääsarjojen finaaleissa. Ruotsin naisten salibandyliigan finaalissa kohtasivat Pixbo sekä Team Thorengruppen ja molemmissa joukkueissa nähtiin suomalaisväriä.

Veera Kaupin ja Oona Kaupin edustama Thorengruppen veti pidemmän korren viemällä ratkaisevan ottelun Mia Karjalaisen ja Laura Mannisen Pixbo Wallenstamia vastaan numeroin 5-4.

Oona Kauppi syötti tärkeän 2-3 kavennusosuman ennen toisen erän loppua ja jatkoi upeaa virettään tasoittamalla pelin kolmannen erän alkupuolella.

Kaksoissisko Veera jatkoi siitä mihin Oona jäi ja iski Thorengruppenin ratkaisevaan johtoon 4-3 ja 5-3 maaleillaan kolmannessa erässä. Johto piti loppuun asti Pixbon kavennuksesta huolimatta ja superkaksoset pääsivät juhlistamaan joukkueensa kaikkien aikojen ensimmäistä Ruotsin mestaruutta.

Sveitsin miesten pääsarjassa nähtiin niin ikään suomalaisväriä finaaleissa asti, kun Jyri Korsmanin valmentama ja puolustaja Jyrki Holopaisen tähdittämä Köniz kaatoi SV Wiler-Ersigenin numeroin 3-2.

Hopealle jääneessä Florball Könizissä pelasi suomalaisista Joonas Pylsyn, Krister Savosen ja Tatu Väänänen, joista Väänänen osallistui ratkaisevassa ottelussa maalintekoon tekemällä joukkueensa 3-2 kavennusosuman. Väänänen palkittiin myös joukkueensa parhaana pelaajana ottelun jälkeen.

Suomalaisten erinomaiset otteet euroopan pääsarjoissa tietävät hyvää loppuvuodesta pidettäviä salibandyn MM-kisoja silmällä pitäen. Miesten MM-kisat on määrä pelata Helsingissä 3.-11. joulukuuta ja naisten MM-kisat Ruotsissa 27.11-5.12.2021.

Miesten maajoukkue puolustaa Helsingissä maailmanmestaruuttaan ja ainoa tavoite on uusia kultainen mitali. Esimakua joukkueen kunnosta ja kokoonpanosta saadaan MM-leirin aikana toukokuun alussa.

Eerikkilässä pidettävän leirin aikana maajoukkue kokoontuu noin 30 pelaajan voimin ja pelaa harjoitusotteluita Suomen u23 joukkuetta vastaan. Harjoitusottelut myös striimataan, joten katsojatkin pääsevät seuraamaan miltä Suomen maajoukkueen otteet näyttävät.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Salibandy