Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Ralli

Suomalainen rallilegenda täytti vuosia – Rallin MM-sarja huomioi näyttävästi

Ari Vatanen täytti vuosia
AOP

Kaikkien aikojen ensimmäinen rallin MM-sarjan suomalaisvoittaja Ari Vatanen täytti tiistaina vuosia. Bensaa suonissaan syntynyt Vatanen sai kasaan 68-vuotta. Vatasen merkkipäivä huomioitiin näkyvästi MM-sarjan virallisella Twitter-tilillä.

Aggressiivisesta ajotyylistään tunnettu Vatanen voitti maailmanmestaruuden kauden 1981 päätteeksi, yhdessä kartturinsa David Richardsin kanssa. Aikakautta on helppo kuvailla kotimaisen rallin kultaisiksi vuosiksi. Vatasen mestaruuskaudella kymmenen parhaan joukossa oli kuusi suomalaista sorateiden virtuoosia.

Vatasen aktiiviura ajoittui 1980-luvulle, jolloin sarjassa ajettiin niin sanotuilla B-ryhmän ohjuksilla. Vatanen valloitti yhteensä 10 MM-rallin voittoa, 27 palkintopallisijoitusta ja 633 erikoiskokeiden pohja-aikaa. Vatasen mestaruuskausi oli vasta toinen virallinen rallin MM-sarjan kausi. Aiemmin sarjaa tunnettiin FIA Cupina. Vatasen vyöltä löytyy lisäksi kolme Pariisi-Dakar -rallin voittoa, sekä legendaarisen Pikes Peak -ylämäkiajon voitto ennätysajalla.

Ajouransa jälkeen Vatanen on luonut pitkän kansainvälisen uran politiikan ja autourheilun kabinettien puolella. Vatanen oli vuonna 2009 ehdokkaana kansainvälisen auutourheiluliitto FIA:n puheenjohtajaksi, mutta hävisi ratkaisevan äänestyksen Jean Todtille äänin 135 – 49.

Onnea Ari Vatanen!

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Ralli