Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Lentopallo

Suomen lentopallonaiset karsivat EM-paikasta

Suomen lentopallonaiset karsivat EM-paikasta
AOP

Naisten lentopallomaajoukkue pääsee vihdoin aloittamaan karsintaurakan kesän EM-kisoihin. Tämä on jo kolmas kerta, kun karsinnat pyritään järjestämään. Alun perin karsinnat oli tarkoitus järjestää viime vuoden elosyyskuussa, sitten tämän vuoden tammikuussa.

Nyt karsinnat näyttävät toteutuvan. Lentisnaiset matkustavat Montenegron Podgoricaan ensimmäistä karsintalohkoa varten. Karsinnat järjestetään 7.-9. toukokuuta. Toinen lohko järjestetään viikkoa myöhemmin, 13.-15. toukokuuta, Slovakian Nitrassa.

Karsinnat pelataan kahtena lohkona, jolloin kaikki joukkueet pelaavat toisiaan vastaan kahdesti. Sijoittuminen sarjataulukossa määrittää sen, mitkä maat matkustavat elokuussa järjestettäviin arvokisoihin. Suomen lohkossa pelaavat Slovakia, Montenegro ja Kosovo. Suomi on maista rankingissa toisena: Slovakia on 15, Montenegro 28 ja Kosovo 41.

Kaksi parasta joukkuetta jokaisesta karsintalohkosta pääsee kisoihin. Paperilla Suomella on siis hyvät mahdollisuudet päästä jatkoon. Kisapaikka vaatii kuitenkin hyvää onnistumista Suomen joukkueelta.

Lisäjännitystä karsintoihin tuo se, että vallitsevan koronatilanteen takia maajoukkuepelejä ei juurikaan ole pelattu sitten vuoden 2019. Näin joukkueiden vallitseva kunto jää nähtäväksi.

EM-kisat järjestetään elokuussa neljässä eri maassa. Isäntämaina toimivat Serbia, Kroatia, Romania ja Bulgaria. Isäntämaat pääsevät kisoihin automaattisesti, minkä lisäksi Turkki, Italia, Puola, Alankomaat, Saksa, Venäjä, Belgia ja Azerbaidzhan pääsevät kisoihin edellisten kisojen sijoitusten ansiosta. Loput 12 joukkuetta ratkotaan karsintojen kautta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Lentopallo