Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Formula 1

F1 suuntaa seuraavaksi Monacoon – muistatko nämä suomalaiset huippuhetket?

Mika Häkkinen Monacon GPssä
AOP

Formula 1 -sarjaa on ajettu neljä osakilpailua. Mestaruustaisto on jo aikaisessa vaiheessa muodostumassa Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin väliseksi kamppailuksi. Seuraavaksi sirkus suuntaa tarunhohtoiselle Monacon katuradalle, jonka voittamisesta jokainen kuljettaja haaveilee. Monacon GP ajetaan 20.-23. toukokuuta.

Suomalaiskuskit ovat menestyneet Monacossa mainiosti. Muistatko vielä seuraavat tapahtumat?

Ensimmäinen Monacon valloittanut kuljettaja oli kukas muukaan kuin Keke Rosberg. Kauden 1983 Monacon aika-ajoissa Rosberg oli Williamsillaan vasta viides, joten voiton suhteen odotukset eivät olleet katossa. Kisapäivänä oli kuitenkin satanut ja rata ei ollut kisaan lähdettäessä vielä kuiva. Rosberg valitsi alleen kuitenkin kuivan kelin renkaat ja ampaisi heti lähdöstä toiseksi. Rosberg ohitti nopeasti myös kisaa johtaneen Alain Prostin ja ajoi ylivoimaiseen voittoon.

Seuraavaa suomalaisvoittajaa saatiin odotella 15 vuotta. Mika Häkkinen starttasi kauden 1998 kilpailuun paalupaikalta. Häkkisen pahin uhkaaja kilpailussa oli tallikaveri David Coulthard, jonka matka päättyi kuitenkin moottorin hajoamiseen. Häkkisen voittoa suurempi yllätys oli Mika Salon neljäs sija. Salon Arrows kuului vauhdiltaan sarjan häntäpäähän, mutta rikkonainen kilpailu siivitti Salon huippusijoitukseen. Kyseessä oli siihen aikaan kaikkien aikojen paras kahden suomalaisen sijoitus F1:ssä.

Viimeisin suomalaisvoittaja on Kimi Räikkönen. McLaren-Mercedestä ohjastanut suomalainen starttasi kauden 2005 kisaan paalulta, eikä luopunut johtoasemasta missään vaiheessa. Voitto on toistaiseksi Räikkösen ainoa Monacosta, eikä enempää ole näillä näkymin tiedossa. Räikkönen muistetaan myös seuraavan kauden venekeikastaan. McLarenin moottori levisi näyttävästi hieman ennen allasaluetta. Jäämies parkkeerasi auton ja siirtyi suoraan laiturilla odottaneelle jahdilleen – kulkematta lähtöruudun kautta.

Kukaan suomalainen ei ole siis onnistunut voittamaan Monacossa kahdesti. Räikkösellä on teoreettinen mahdollisuus seuraavassa kisassa, mutta Alfa Romeon voitto edellyttäisi todella poikkeuksellisia tapahtumia.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1