Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Zeleznyn ME täyttää 25 vuotta – nähdäänkö Suomessa tänä kesänä vihdoin uusi hirmuheitto?

Jan Zelezny pitää yhä hallussaan ME-tulosta, vaikka lopetti uransa vuonna 2006.
AOP

Jan Zeleznyn keihäänheiton maailmanennätyksestä tulee tänään kuluneeksi tasan 25 vuotta. Tshekkiläinen kiskaisi hurjan 98,48 metrin kaaren Saksan Jenassa 25. toukokuuta 1996. Zeleznyn ylivoimasta kertoo sekin, että myös neljä edeltävää maailmanennätystä olivat hänen nimissään.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton artikkelin mukaan Zelezny oli ollut niin varma loistavasta kunnostaan, että oli rukoillut valmentajaansa Jan Pospisilia löytämään hänelle kisan, johon osallistua. Tshekkiläinen kuitenkin harmittelee, että ennätys oli heitetty vanhalla alumiinikeihäällä ja että heitto ei teknisesti ollut täydellinen. Silti se on kestänyt uskomattomat 25 vuotta.

Maailmanennätys on pitkään tuntunut täysin mahdottomalta rikkoa. Maailman yleisurheiluliitto listaa, että viimeisen 25 vuoden aikana yhteensä 20 keihäänheittäjää on heittänyt yli 90 metrin kaaren. Vain kaksi heittäjää on päässyt ennätyksestä alle viiden metrin päähän – saksalaiset Johannes Vetter sekä Thomas Röhler. Heistä kahdesta erityisesti Vetter on päässyt lähelle Zeleznyä ennätyksissään – viime kesänä vain vajaan metrin päähän. Olympiakesä saattaakin vihdoin luoda mahdollisuuden rikkoa vanha ennätys.

Suomalaisten iloksi saksalaiset nähdään kesällä tositoimissa myös Suomessa. Röhler ja Vetter kilpailevat kesäkuun 8. päivänä Turun Paavo Nurmen kisoissa. Sama kaksikko nähdään myös Kuortaneen GP-kisoissa juhannuksena, 26.6. Todellista herkkua olisikin, jos uusi maailmanennätys nähtäisiin keihäshullussa Suomessa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu