Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

EM-mitali ja maapaikka olympialaisiin: Eetu Kallioisella täydellinen päivä

Eetu Kallioinen saavutti EM-pronssin ja olympiapaikan
Kuvakaappaus Eetu Kallioisen instagram-tililtä

Eetu Kallioinen on ottanut pronssia skeet-ammunnan EM-kisoissa Kroatian Osijekissa. Kolmas sija riittää samalla takaamaan lajin toisen olympiapaikan Suomelle. Mitali on 23-vuotiaalle Kallioiselle ensimmäinen aikuisten arvokisoissa. Aikaisemmin hän on juhlinut poikien EM-hopeaa.

Kallioinen oli ensimmäisen kisapäivän jälkeen kisassa viidentenä. Toinen päivä sujui kuitenkin lähes täydellisesti, sillä kahdessa sarjassa ohi meni vain yksi kiekko. Kallioisen kokonaistulos oli 122, joka riitti kolmanteen sijaan.

Kyseessä on hieno onnistuminen Kallioiselta, sillä mitalit skeet-ammunnassa ovat varsinainen harvinaisuus. Edellinen mitali on tullut vuonna 2015, sitä edelliset puolestaan vuosina 2006 ja 2005. Myös olympiapaikka on hyvä saavutus: suomalaismiehiä ei ole nähty olympialaisten skeet-amunnassa sitten Ateenan kisojen vuonna 2004.

Ennen EM-kisoja Suomella oli jo yksi skeet-amunnan maapaikka Tokion olympiakisoihin. Maapaikan hankki Lari Pesonen vuonna 2019 sijoittumalla viidenneksi maailmancupin osakilpailussa. Koska Pesonen ei tällä hetkellä ole Suomen ykkönen lajissaan, oli hän jäämässä ilman kisalippua Tokioon. Toisen maapaikan varmistuttua päässee Pesonenkin olympiakisoihin Kallioisen seuraksi.

Ammuntalajeihin maapaikan on ansainnut myös olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela, joka on jo valittu kisoihin. Mäkelä-Nummela kilpailee naisten trapissa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut