Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Pesäpallo

Koronarajoitukset kurittavat Superpesistä – kauden alku vaarassa siirtyä

Koronarajoitukset piinaavat superpesistä
AOP

Miesten ja naisten Superpesis on tarkoitus käynnistyä ensi tiistaina. Kauden kynnyksellä taivaalla on kuitenkin harmaita pilviä ja jopa kauden aloitus saattaa olla vaarassa.

Eri puolilla Suomea on voimassa erilaiset koronarajoitukset, mikä asettaa seurat eriarvoiseen asemaan. Sotkamossa katsomoon saadaan ottaa 1300 katsojaa, mutta tilanne ei ole yhtä ruusuinen muualla.

-Tilanne on haastava 6 – 7:llä paikkakunnalla. Kymenlaaksossa, eli Kouvolassa ja Haminassa otteluihin pääsisi vain 20 ihmistä, Superpesiksen toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta kommentoi Iltalehdelle.

Otteluiden pelaaminen tyhjille katsomoille ei palvele ketään. Pesäpalloseurojen budjeteista merkittävä osa tulee lippu- ja myyntituloista. Kukin joukkue pelaa kauden aikana 14 kotiottelua, joten yhdenkin ottelun tulojen menetys tuntuu jo valmiiksi tyhjissä kirstuissa. Vierasjoukkueetkaan eivät pitkässä juoksussa hyödy yleisön puutteesta, sillä elinvoimaiset seurat palvelevat koko lajia.

Päätöksiä ei ole vielä tehty, mutta järkevin vaihtoehto olisi siirtää tiukimmista rajoituksista kärsivien kotiotteluita. Ottelusiirroilla on omat negatiiviset puolensa, sillä ne kasaavat rajoitettujen seurojen kuormaa keski- ja loppukesälle.

Ainakin tamperelaisseura Manse PP:n miesten kauden avaus on jo siirtynyt. Ensimmäinen kotiottelu oli määrä pelata Hyvinkään Tahkoa vastaan tiistaina 1.6. mutta ottelu on päätetty siirtää Pirkanmaan tiukkojen koronarajoitusten vuoksi. Näillä näkymin Manse PP:n kausi alkaa sunnuntaina 6.6. vierasottelulla Pattijoen Urheilijoita vastaan.

Pitkäranta toivoo, että muutoksia rajoitusten osalta nähtäisiin pian. Myös Superpesiksen on tehtävä nopeita ratkaisuja, eikä yksikään järkevä vaihtoehto ole täysin tasapuolinen.

 

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Pesäpallo