Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Suomalaishistoriaa! Awak Kuier debytoi koripallon WNBA:ssa

Awak Kuier pelasi kuluneena kautena Italiassa
AOP

Awak Kuier liittyi torstain ja perjantain välisenä yönä WNBA-joukkue Dallas Wingsin vahvuuteen ja aloitti näin uransa Yhdysvaltain taalaliigassa. Samalla 19-vuotias Kuier teki historiaa, sillä hänestä tuli ensimmäinen suomalainen nainen, joka on pelannut ammattilaiskoripalloa Yhdysvalloissa. Debyytti päättyi kuitenkin tappioon, kun Kuierin edustama Dallas Wingsin hävisi pelin Atlanta Dreamsille 95-101.

195-senttinen Kuier aloitti pelin vaihtopenkiltä, mutta sai ensimmäisessä WNBA-pelissään lähes seitsemän minuuttia peliaikaa. Pelissä hänen tilille kirjattiin yksi piste vapaaheitosta, yksi levypallo ja yksi syöttö.

Kuier joutui odottamaan Suomessa viisumiaan ja matkusti siksi Yhdysvaltoihin jo joukkueen harjoituskauden alettua. Matkustamisen jälkeen häntä odotti pakollinen koronakaranteeni, minkä vuoksi ennen peliä takana olivat vain yhdet treenit joukkueen kanssa. Se näkyi hieman pelaajan otteissa.

Kuier valittiin WNBA:han Dallas Wingsin toimesta tänä keväänä historiallisesti varausnumerolla kaksi. Ennen siirtymistä Yhdysvaltoihin suomalainen pelasi kauden ammattilaisena Italian Serie A:ssa pelaavan Virtus Eirene Ragusan riveissä.

Seuraavan kerran Kuier pääsee näyttämään taitonsa Dallasin kotikentällä, kun Dallas Wings pelaa ensimmäistä kertaa upouudella areenallaan. Dallas kohtaa Phoenix Mercuryn Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Koripallo