Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Susijengin Valtonen siirtyy Espanjan huippuliigaan

Valtosen ura jatkuu Espanjan kovatasoisessa ACB-liigassa
AOP

Susijengin tulevaisuuden lupauksiin kuuluva Elias Valtonen on allekirjoittanut kolmen vuoden sopimuksen espanjalaisen Basquet Manresan kanssa. Basquet Manresa pelaa Espanjan ACB-liigassa, joka on maan korkein sarjataso ja yksi Euroopan kovatasoisimmista koripalloliigoista – ellei jopa kaikkein kovatasoisin.

21-vuotias Valtonen pelasi kuluvalla kaudella Saksan kakkosliigaa pelaavassa Tigers Tübingenissa, jossa myös aloitti ammattilaisuransa. Espanjalaisseura yritti houkutella Valtosta riveihinsä jo kesken kauden, mutta sopimukseen päästiin Saksan koriskauden tultua päätökseen. 200-senttinen Valtonen aloittaa Manresan riveissä Espanjan liigassa ensi kautena.

Kaudella 2020-21 Basquet Manresa kuului kovatasoisen ACB-liigan yllättäjiin. Joukkue pelasi erinomaisen kauden, mutta ei selviytynyt pudotuspeleihin. Elias Valtonen puolestaan kuuluu Basquet Manresan pitkän ajan suunnitelmiin, mistä kielii jo kolmen vuoden sopimuskin. Joukkueen päävalmentaja Pedro Martinez tunnetaan hyvänä pelaajakehittäjänä, mikä oli Valtoselle yksi syy lisää valita espanjalaisseura.

“Olen käynyt keskusteluja seuran johtoportaan kanssa ja he ovat painottaneet, että heillä on kanssani pitkän tähtäimen pelaajakehitystavoite.” Valtonen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Kuluva kausi Saksassa oli Valtosen ensimmäinen ammattilaisena. Ennen ammattilaisuraa Valtonen pelasi kaksi vuotta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain Arizonassa. Viime vuosina Valtonen on noussut yhdeksi Susijengin ratkaisupelaajista.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo