Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Maria Huntington ja Miia Sillman ottelevat Götzisissä – Huntington laittoi kuulalle kyytiä!

Huntington kilpailemassa Itävallan Götzissä
AOP

Seitsenottelijat Miia Sillman ja Maria Huntington käynnistivät kautensa ja olympiapaikan tavoittelun Itävallan Götzisissä. Avauspäivänä kilpailtiin 100 metrin aidoissa, korkeushypyssä, kuulantyönnössä ja 200 metrin juoksussa. Ottelussa nähtiin sekä suuria onnistumisia että pienoisia epäonnistumisia. Avauspäivän jälkeen Huntington on 8. sijalla ja Sillman 16.

100 metrin aidat menivät suomalaisilta hieman alakanttiin. Huntington juoksi ajan 13,44 ja pisteet 1 059, Sillman puolestaan 13,86 ja pisteet 998. Korkeudessa suomalaiset ylittivät 183 ja nappasivat 1 016 pistettä. 183 sivusi sekä Sillmanin että Huntingtonin oman ennätyssarjan tulosta, vaikka yksittäisissä kisoissa he ovatkin hypänneet 185. Tällä kertaa 186 jäi kuitenkin haaveeksi.

Kuulassa Huntingtonilta nähtiin hurja ennätysparannus. Heti ensimmäisellä työnnöllä Huntington työnsi kuulan 13,16 metriin: 18 senttiä omaa ennätystään pidemmälle ja lähes puoli metriä pidemmälle kuin ennätyssarjassaan. Myös Sillman paransi ennätystään muutamia senttejä heittämällä 13,03 metriä. 200 metrissä suomalaiset jäivät omista ennätyksistään. Lauantain päätteeksi Huntingtonilla oli 3 750 pistettä ja Sillmanilla 3 605.

Kisassa draamaa nähtiin jo korkeushypyssä, kun kisaa johtanut Yhdysvaltain Taliyah Brooks jäi ilman tulosta ja jätti kisan kesken. Ensimmäisen päivän jälkeen kisaa johtaa Yhdysvaltain Annie Kunz 3 897 pisteellä. Toisena on Alankomaiden Anouk Vetter 3 870 pisteellä ja kolmantena Unkarin Xenia Krizsan 3 831 pisteellä. Huntington on kärjestä 147 pistettä. Sunnuntaina vuorossa on pituushyppy, keihäänheitto sekä 800 metrin juoksu.

Itävallan Götzisissä järjestettävä ottelutapahtuma avaa perinteisesti moniottelijoiden kauden ja kokoaa yhteen lajien maailman parhaimmat urheilijat. Jo 46. kertaa järjestettävä Hypomeeting palaa vuoden tauolta, sillä tapahtumaa ei koronarajoituksista johtuen järjestetty vuonna 2020.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu