Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Maria Huntingtonilta huima ennätysparannus pituudessa – olympiapaikka todennäköinen

Huntington oli lähellä omaa ennätystään Götzisissä
AOP

Maria Huntington sijoittui neljänneksi Itävallan Götzisissä järjestettävässä moniottelutapahtumassa. Suomalaisen seitsenottelun tulokseksi kirjattiin kelpo 6318.

Huntingtonin päivän paras suoritus nähtiin paraatilaji pituushypyssä. Tamperelainen täräytti toisella hypyllä oman ennätyksensä, 653. Hypyssä mitattiin lähes metrin vastatuuli, mikä kertoo jotain Huntingtonin tämänhetkisestä hurjasta kunnosta. Aikaisempi ennätys 651 oli viime kesältä. Ennätys oikeutti ottelussa 1017 pisteeseen.

Keihään saldo jäi vaatimattomaksi; 45,01 metrin heitolla irtosi vain 764 pistettä. Ottelun viimeisessä lajissa 800 metrin juoksussa Huntington aloitti vahvasti, mutta vahva veto ei kestänyt loppuun asti. Tulos 2:22.72 jäi yli kaksi sekuntia omasta ennätyksestä.

Huntingtonin kokonaispisteet 6318 riittivät neljänteen sijaan. Ehjä ottelu ja yksittäiset ennätykset kuulassa ja pituudessa herättävät kuitenkin luottamusta kauteen. Oma ennätys 6339 ja Satu Ruotsalaisen 30 vuotta vanha Suomen ennätys 6404 olivat kuitenkin edelleen liian kova pala haukattavaksi.

Tokion olympiaraja on 6420. Vaikka raja jäi saavuttamatta, kohensi Huntington sijoitustaan lajin rankingissa. On todennäköistä, että suomalainen ansaitsee paikan olympialaisissa ranking-pisteiden avulla.

Miia Sillman jätti ottelun kesken sunnuntaina. Sillman hyppäsi pituudessa kohtuullisen tuloksen; 610. Keihästulos jäi kuitenkin pettymykseksi, eikä hän startannut 800 metrille ollenkaan. Kisan voiton vei Unkarin Xenia Krizsan maansa ennätyksellä ja maailman kärkituloksella, 6651. Toiseksi sijoittui Anouk Vetter 6536 pisteellä ja kolmanneksi Kendell Williams 6383 pisteellä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu