Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Ralli

Tässäkö tulevia WRC-kuljettajia? – Rallin SM-sarjaa ajettiin Liedossa

Mikko Heikkilä - Kuva: Toni Ollikainen
Kuva: Toni Ollikainen

Suomalaiset ovat rallikansaa ja siitä kertoo myös väkevä kamppailu useissa SM-sarjan luokissa. Rallin SM sarjan kauden kolmas osakilpailu Mad-Croc Länsirannikon Ralli ajettiin viikonloppuna Liedossa. Erittäin nopeiksi tiedetyillä erikoiskokeilla vauhtia näytti Mikko Heikkilä, joka ajoi voittoon ilman ongelmia.

Heikkilän valttikortti kilpailussa oli tasaisuus, sillä mies oli toisen päivän kaikissa erikoiskokeissa kolmen parhaan joukossa. Kisan loppupuolella miehellä oli jo varaa höllätä jalkaa kaasulta, mutta viimeisellä 12. erikoiskokeella Heikkilä päätti vielä näyttää muille mallia täräyttämällä pohja-ajan.

– Tänään oli hyvä päivä vaikka olosuhteet olivat haastavat liukkauden takia, Heikkilä kommentoi RalliSM-sivuston tiedotteessa. “Tyytyväinen pitää olla omaan suoritukseen ja hienoa että saatiin nyt toinen voitto sarjassa putkeen, se auttaa meitä paljon”.

Toiseksi kaasutteli niin ikään hyvin ajanut Teemu Asunmaa, joka jäi Heikkilästä lopputuloksissa alle 7 sekuntia. Asunmaa nousi toisella sijallaan kärkeen SM1-luokan kokonaispisteissä.

Palkintopallille ylsi myös ensimmäisen päivän jälkeen kilpailua johtanut Emil Lindholm. Ensimmäinen päivä ajettiin pääosin asvaltilla ja toinen päivä sorateillä, eikä Lindholmin vauhti soralla aivan riittänyt haastamaan kärkikaksikkoa, vaan tuloksena oli kolmas sija.

Muissakin luokissa nähtiin kovaa kamppailua. SM2-luokassa kärkikaksikko lähti viimeisen neljän erikoiskokeen lenkille vain 1 sekunnin erolla. Lopulta Jaro Kinnunen onnistu kasvattamaan vauhtiaan ja voitti rallin neljällä sekunnilla ennen toiseksi tullutta Ville Hautamäkeä.

SM3-luokan osakilpailun voitti Lauri Joona ennen Roope Korhosta ja Toni Herrasta ja SM4-luokan Juho Koski-Lammi ennen Oskari Heikkistä ja Jere Pensasta.

Osa SM-sarjassa ajavista kuljettajista on vielä erittäin nuoria lupauksia, joten aika näyttää kuullaanko näistä kavereista vielä myös WRC-tasolla. Sarja jatkuu 18.-19. kesäkuuta Seinäjoen Pohjanmaa Rallilla.

 

SM-rallin pistetilanne kolmen osakilpailun jälkeen:

SM1-luokka
1. Teemu Asunmaa 59p
2. Mikko Heikkilä 54p
3. Juha Salo 53p

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Ralli