Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

“Lyömätön” SE rikki! Elmo Lakka alitti lähes 40 vuotta vanhan Suomen ennätyksen

Elmo Lakka juoksi 110 metrin aitojen uuden Suomen ennätyksen
AOP

Elmo Lakka vastasi Jyväskylän Motonet GP:n suurimmasta yllätyksestä. Lakka juoksi 110 metrin aitojen uuden Suomen ennätyksen. Näin Lakka rikkoi Arto Bryggaren 37 vuotta vanhan Suomen ennätyksen. Aika, 13,31, alitti myös Tokion olympiarajan.

Heti maaliviivan ylitettyään Lakka tuuletti villisti uutta Suomen ennätystä. Ennätys paransi aiturin omaa ennätystä jopa 18 sadasosaa. Kunniakierroksen aikana silmin nähden tunteellinen Lakka purskahti itkuun. Aituri kommentoi omia tuntemuksiaan Ylen haastattelussa juoksun jälkeen:

“Olen haaveillut siitä pienestä pojasta asti. Niin pitkään kuin olen aitajuoksusta jotain ymmärtänyt. Oli tämä valtavan iso yllätys. En olisi osannut odottaa.”

Arto Bryggaren vuoden 1984 Los Angelesin olympialaisissa juoksema Suomen ennätys 13,35 jäi vihdoin historiaan. Bryggaren kova ennätys on ollut voimassa niin kauan, että se on kerennyt vaikuttaa jopa rikkomattomalta.

Kauden kannalta erinomaista on sekin, että uusi ennätys tuli jo näin aikaisessa vaiheessa kautta. Kyseessä on vasta Lakan toinen kisajuoksu, joten lisää ennätysparannuksiakin on lupa odottaa. Lakka äänestettiin myös päivän urheilijaksi, mistä hänelle myönnettiin 1 000 euron lisäpalkinto.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu