Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

NBA:n arvokkaimman pelaajan pysti Eurooppaan

Denver Nuggetsin Nikola Jokic
AOP

Serbian Nikola Jokić on äänestetty NBA-koripalloliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Jokić on vasta kolmas eurooppalainen, jolle myönnetään arvostettu MVP-titteli. NBA:ssa Jokić pelaa Denver Nuggets -joukkueessa, joka on edelleen mukana pudotuspeleissä.

Jokić varattiin taalaliigaan vuonna 2014 varausnumerolla 41. 208-senttinen serbialainen on näin huonoimmalla varausnumerolla arvokkaimmaksi pelaajaksi äänestetty pelaaja. Samalla hän on ensimmäinen Denver Nuggetsin pelaaja, jolle kunnia myönnetään.

Jokić on pelipaikaltaan sentteri ja ensimmäinen MVP:ksi valittu sentteri sitten Shaquille O’Nealin, joka ansaitsi tittelin kautena 1999-2000.

Jokić on kauden aikana pitkälti kantanut Denveriä, joka on kärsinyt monista loukkaantumisista. Jokićin tilastorivissä komeilee keskimäärin 26,4 pistettä, 10,9 levypalloa ja 8,4 syöttöä ottelua kohden.

Jättikokoinen sentteri on vasta kolmas eurooppalainen, joka voittaa palkinnon. Ensimmäinen oli kautena 2006-07 legendaarinen Dirk Nowitzki. Viimeisimpänä MVP-palkinnon on voittanut Kreikan Giannis Antetokounmpo, joka on kaapannut pystin kotiin kahtena perättäisenä kautena, 2018-19 sekä 2019-20. Tänä vuonna on siis historiallisesti 3. peräkkäinen vuosi, kun eurooppalainen pelaaja voittaa arvostetun palkinnon.

Serbia tunnetaan yhtenä koripallon eurooppalaisista mahtimaista, ja NBA:ssa pelaa useampi serbialainen pelaaja. Huomioitavan arvoista on sekin, että ensimmäistä kertaa historiassa kahden suurimman korisliigan, NBA:n ja Euroliigan, MVP-palkinto annetaan saman maan pelaajalle. Euroliigan arvokkaimman pelaajan tittelin ansaitsi Anadolu Efesissä pelaava Vasilije Micić.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo