Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Nadal katsomoon Ranskan avoimissa! Đoković vahvempi titaanien taistossa

Serbian Novak Đoković selviytyi Ranskan avointen finaaliin
AOP

Maailmanlistan ykkönen Novak Đoković on selvinnyt Ranskan avointen finaaliin voittamalla Rafael Nadalin 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2. Samalla serbialaisesta tuli ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut Nadalin Ranskan avointen välierässä ja ainoa pelaaja, joka on voittanut Nadalin turnauksessa kahdesti.

Kaksikon kohtaaminen on varsinainen titaanien taistelu. Pelaajat kohtasivat 58. kerran, joista Đoković on voittanut 30 ja Nadal 28. Ranskan avointen 13-kertaisena mestarina ja massan kiistattomasti kuninkaana Nadal oli kuitenkin pienoinen ennakkosuosikki. Ennen välierää Nadalilla oli turnauksessa 35 ottelun voittoputki.

Nadal aloitti ottelun mallikkaasti murtamalla Đokovićin kaksi ensimmäistä syöttövuoroa ja siirtymällä nopeasti 5-0 johtoon. 13-kertainen mestari oli kuin kotonaan keskuskentällä, kun taas Đoković näytti olevansa hukassa ottelun alussa. 34-vuotias serbialainen piti syöttönsä ensimmäisen kerran 0-5 tilanteessa.

Pientä haparointia oli havaittavissa myös Nadalin otteissa. Espanjalainen tarvitsi seitsemän eräpalloa ennen kuin sai otettua erän nimiinsä 6-3. Ensimmäinen erä kesti tunnin. Myös toista erää tahkottiin lähes tunti ennen kuin Đoković vei erän itselleen 6-3.

Kolmas erä kesti hurjat 97 minuuttia. Ratkaiseva hetki nähtiin Đokovićin syöttäessä erävoitosta tilanteessa 5-4, jolloin Nadal mursi serbialaisen syötön. Nadalilla oli eräpallo omassa syötössään 6-5 tilanteessa, mutta ei pystynyt hyödyntämään sitä. Erä eteni tie breakiin asti, jossa kuitenkin Đoković oli vahvempi. Tie break päättyi 7-4.

Neljännen erän serbialainen voitti helposti 6-2 ja vei samalla kotiin koko ottelun.

Turnauksen julkaisemassa twiitissä on pelaajien vaikuttava taidonnäyte neljän tunnin tahkomisen jälkeen.

“Tämä on yksi niistä illoista ja otteluista, jonka tulen muistamaan ikuisesti.” Đoković kommentoi ottelun jälkeen.

Finaalissa Đoković saa vastaansa Kreikan Stefanos Tsitsipasin, joka pelaa ensimmäisessä grand slam -finaalissaan. Sunnuntain finaali on serbialaiselle viides Ranskan avoimissa. Đoković on onnistunut voittamaan turnauksen kerran, vuonna 2016.

Jos Đoković onnistuu voittamaan sunnuntaina, tulee hänestä ensimmäinen pelaaja historiassa, joka voittaa kaikki grand slam -turnaukset kaksi kertaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tennis