Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Taas uusi SE! Suomalaisaituri parantanut ennätystään jo kolmessa perättäisessä kisassa

Viivi Lehikoinen paransi ennätystään jo kolmatta kertaa tällä kaudella
AOP

Viivi Lehikoinen on juossut 400 metrin aitojen uuden alle 22-vuotiaiden Suomen ennätyksen. Lehikoinen juoksi ennätyksensä lauantaina sijoittumalla neljänneksi Genevessä järjestetyssä yleisurheilukisassa. Uusi Suomen ennätys on 55,77. Ukrainan Viktoria Tkatshuk sijoittui kisassa ensimmäiseksi ajalla 54,60.

Lehikoinen kuuluu ehdottomasti yleisurheilukauden suurimpiin onnistujiin. HIFK:n juoksija on juossut ulkokautena kolme eri kisaa ja yltänyt alle 22-vuotiaiden Suomen ennätykseen jokaisessa juoksemassaan kisassa.

Ennätyksestä vielä erityisemmän tekee se, että 21-vuotias juoksija juoksi edellisen ennätyksensä torstaina, vain kaksi päivää ennen Geneven kisaa. Väliin mahtuu lisäksi matkustamista, joka ei jättänyt palautumiselle paljoa aikaa.

Torstaina juostu edellinen ennätys oli 56,17. Uusi ennätys hyppäsi siis aivan uudelle sekuntiluvulle. Ennen kautta Lehikoisen ennätys oli 56,49. Lehikoinen on tasaisesti onnistunut napsimaan sekunnin kymmenesosia pois ja ennätys on lähes sekuntia parempi kuin ennen kautta.

Aikuisten Suomen ennätys on Tuija Helanderin vuonna 1987 juoksema 54,62. Myös Helanderin ennätys on Lehikoisen ulottuvissa. Lehikoisen ja aikuisten Suomen ennätyksen väliin mahtuu yksi aika, Petra Söderströmin vuonna 1999 juoksema 55,01.

Lehikoisen kausi jatkuu ensi viikonloppuna Romanian Cluj-Napocassa, jossa järjestetään maajoukkueiden EM-kilpailut.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu