Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Matilda Castren teki suomalaista naisgolf-historiaa

Matilda Castren teki suomalaista naisgolf-historiaa
AOP

26-vuotias Matilda Castren kirjoitti nimensä suomalaiseen golfhistoriaan, kun nainen voitti ensimmäisenä suomalaisena maailman arvokkaimman naisgolfin kiertueen LPGA:n osakilpailun maanantaina USA:n Kaliforniassa Daly Cityssä. Edellinen LPGA-kiertueella pelannut suomalaisnainen oli Minea Blomqvist-Kakko.

Matilda Castren on vasta kaikkien aikojen toinen suomalainen, joka pääsee pelaamaan LPGA-kiertueella. Castren debytoi kiertueella kaudella 2020, kun hän oli ensin päässyt sille kaudella 2019 karsintojen kautta. Koronaviruspandemian vuoksi kyseessä on kaiken kukkuraksi suomalaisen debyyttikausi edelleen, koska kisat jäivät niin vähiin edelliskaudella.

Castren hehkutti Satakunnan Kansan haastattelussa saavutustaan.

–  Tiesin, että jonain päivänä voitan, mutta en uskonut, että se onnistuu näin nopeasti, hän totesi.

Osakilpailun pääpalkinto oli 225000 dollaria eli noin 185000 euroa. Castrenin kokonaisansiot urallaan nousivat täten yli 400000 dollarin.

Castren joutui kamppailemaan tosissaan kilpailun voitosta, sillä Taiwanin Min Lee johti kilpailua vielä kolmen kierroksen jälkeen. Tilanne kääntyi kuitenkin päätöskierroksella Castrenin neljän lyönnin voitoksi. Castrenin yhteistulokseksi muodostui 274 lyöntiä, 14 lyöntiä alle parin.

Castren tunnusti olleensa todella jännittynyt päätöskierroksen aikana.

– Olin hermostunut, joten ajattelin vain yhtä lyöntiä kerrallaan, yhtä reikää kerrallaan. Kävikin niin, että minulla oli erinomainen päivä kentällä ja pääsin nostamaan pokaalia, Castren iloitsi.

Castrenin kausi jatkuu ensi viikolla LPGA:n mestaruuskilpailussa Atlantan lähellä USA:ssa. Hänet tullaan todennäköisesti myös näkemään Suomen Tokion olympiamaajoukkueessa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut