Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Suomalaiskaratekojen olympiakarsintaturnaus päättyi pettymyksiin

Suomalaiskaratekojen olympiakarsintaturnaus päättyi pettymyksiin
AOP

Ranskan Pariisissa kamppailtiin viimeisistä paikoista Japanin vuoden 2021 kesäolympialaisiin karatessa. Karaten Olympiakarsintaturnauksessa oli jaossa vielä useita maapaikkoja, mutta Suomea edustaneet neljä karatekaa eivät menestyneet riittävän hyvin ja karsiutuivat olympialaisista.

Lisähaastetta toi vielä se, että Tokiossa kumitessa kilpaillaan vain kolmessa painoluokassa normaalin viiden sijaan ja jokaiseen luokkaan on karsiutunut vain kymmenen ottelijaa.

Naisten alle 61-kiloisten sarjassa Suomea edusti Monica Kauppi, joka hävisi heti avauskierroksella Brasilian Stephani de Limalle pistein 2-0. Kaupin tie katkesi lopullisesti siihen, että de Lima päässyt sarjan finaaliin.

Miesten alle 75-kiloisten sarjassa Aaro Tuomisen tie katkesi myös heti avausottelussa, kun Slovakian David Podsklan voitti suomalaisen pistein 4-3. Podsklan eteni finaaliin saakka, mutta hävisi jo olympiapaikan lunastaneelle Saksan Noah Bitschille, joten Tuominenkaan ei lunastanut olympiapaikkaa.

Naisten yli 61-kiloisten sarjassa Titta Keinäsen turnausmenestys oli lupaavaa. Avausottelussa Keinänen päihitti Iso-Britannian Amelia Harveyn 5-0 ja toisella kierroksella suomalainen peittosi Algerian Lamya Matoubin.

Matoub-ottelu päättyi ensin 1-1, mutta voitto meni Keinäselle lopulta tuomariäänin 5-0. Kolmannessa ottelussa Saksan Johanna Kneer peittosi Keinäsen selvin lukemin 7-3 ja kun Kneer hävisi finaalissa Italian Silvia Semerarolle, Keinäsenkin tie nousi pystyyn.

Miesten yli 75-kiloisten sarjassa Björn Kulovuori taisteli tasapelin Valko-Venäjän Aliaksei Vodchytsiä vastaan lukemin 4-4, mutta koska Vodchyts oli saanut ensimmäisen pistesuorituksen eli senshun, voitto tuomittiin valkovenäläiselle. Vodchyts ei edennyt finaaliin, joten viimeisenkin suomalaisen olympiataival tökkäsi siihen.

Täysin ilman suomalaisedustusta olympialaiset eivät kuitenkaan jää, koska suomalaistuomari Pirkko Tuominen valittiin Japaniin tuomaroimaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Kamppailulajit