Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Kansainvälinen olympiakomitea tiukensi Tokion kesäolympialaisten sääntökirjaa – Maksimirangaistuksena jopa kisoista poisto

Christophe Dubi, IOCn olympialaisten pääjohtaja
AOP

Kansainvälinen olympiakomitea IOC julkaisi juuri Tokion kesäolympialaisten alla päivitetyn version sääntökirjastaan olympialaisia varten. 70-sivuiseen opukseen mahtui lukuisia uudistuksia, mutta merkittävimmät koskivat muun muassa kurinpitoa.

Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n olympiakisojen pääjohtaja Christophe Dubi kertoi IOC:n tiedotteessa taustoja sääntökirjojen, virallisilta nimiltään Athletes and Officials Playbook, kokemista muutoksista.

– Playbookit on tehty yli vuoden tarkalla yhteistyöllä yhdessä johtavien tiedeasiantuntijoiden ja -instituutioiden, urheiluorganisaatioiden ja japanilaisten yhteistyökumppaneidemme kanssa. Olemme tehneet myös yhteistyötä niiden asiantuntijoiden kanssa, jotka ovat työstäneet aiempia Playbookien versioita.

– Nyt kaikki tuntevat säännöt. On oleellista, että Playbookeissa on tarkkaan mitoitettu ne keinot, joilla olympialaisista tehdään turvalliset kaikille osallistujille ja kaikille japanilaisille, Dubi kertoi.

Playbookeissa määritellään myös tarkkoja ehtoja koronan suhteen, mutta ei esimerkiksi vaadita koronarokotteita. Suurena toiveena on kuitenkin, että 70-80 prosenttia kaikista kisoihin saapuvista urheilijoista, toimitsijoista, median edustajista ja katsojista, olisi rokotettu. Olympiakylässä asuvat ihmiset eristetään joka tapauksessa muusta väestöstä.

Myös kurinpidollisia toimenpiteitä kovennettiin. IOC:n mukaan niiden päätarkoitus on edelleen kouluttaa osallisia, estää ongelmia ja nostattaa luottamusta siihen, että sääntöjä noudatetaan. Jos sääntöjä rikotaan, sitä varten on myös asetettu työkaluja ja prosesseja.

Kurinpitotoimina voidaan käyttää muun muassa varoituksia, väliaikaisia tai pysyviä porttikieltoja olympialaisiin, akkreditointien peruuttamisia, diskauksia ja taloudellisia rangaistuksia.

Myös koronatestausta järjestetään koko olympialaisten ajan ja niihin osallistuvat kaikki kisoissa toimivat henkilöt.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut