Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Golfpiste: Golfin PGA Tour kieltämässä green bookit ensi kauden alusta alkaen – Puttipelaamiseen suuri muutos

Rory McIlroy
AOP

Golfaajien käytössä on ollut jo pitkään tarkkoja tietoja eri viheriöistä kertovia green bookeja. Nyt maailman suurin golfin ammattilaiskiertue PGA Tour on kieltämässä niiden käytön kokonaan kauden 2021-22 alusta alkaen.

PGA Tourin pelaajayhdistys Player Advisory Council on tehnyt asiasta jo alustavan päätöksen. Asia etenee myös lähiaikoina äänestykseen. Player Advisory Councilin puheenjohtaja Rory McIlroy toteaa, että toivoo henkilökohtaisesti green bookien siirtyvän historiaan.

– Käytän green bookia ja haluan siitä eroon. Useimmat meistä pelaajista toimivat niin, että jos se on saatavilla, sitä käytetään. Mutta mielestäni olisi pelille parempi, jos ne kiellettäisiin eikä niitä käytettäisi enää, McIlroy toteaa.

Kriitikkojen mukaan green bookien käyttäminen vähentää golfiin olennaisesti kuuluvan griininlukutaidon merkitystä. Kun griinien muodot pystyy lukemaan yksityiskohtaisesta ja pikkutarkasta piirroskuvasta, on käsillä tarpeeksi tietoa, vaikka pelaaja ei juuri itse niin sanotusti lukisi griiniä.

Toinen argumentti green bookeja vastaan on niiden peliä hidastava vaikutus. Vaikka olisi helppo ajatella, että green bookit nopeuttavat peliä antamalla pelaajille esitiedot edessä olevasta putista, on niiden käytännössä todettu toimivan vastakkaisella tavalla. Monet pelaajat vertaavat omia arvioitaan green bookien tietoihin ja arpovat siksi pahimmillaan hyvinkin pitkään puttilinjansa valinnan kanssa.

Golfin Euroopan kiertue ei toistaiseksi ole ottanut kantaa asiaan. On kuitenkin todennäköistä, että PGA Tourin mahdollinen päätös tulee vaikuttamaan nopeasti muiden kiertueiden käytäntöihin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut