Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Lentopallo

Suomen beach volley -parit hakevat olympiapaikkoja Hollannissa

Riikka Lehtonen Nina Ahtiainen beach volley
AOP

Hollannin Haagissa ratkaistaan juhannusviikolla 23.-26.6. viimeiset olympiaedustuspaikat kaikissa sarjoissa. Myös Suomelta on edustusta paikalla naisten sarjassa kahden parin verran.

Suomen parit turnauksessa ovat Riikka LehtonenNiina Ahtiainen ja Ida Sinisalo-PeltonenVilhelmiina Prihti. Mukana naisten turnauksessa on 16 joukkuetta.

Suomen beach volley -maajoukkueen valmentaja Toni Vahela taustoitti Suomen lähtökohtia turnaukseen.

– Riikka ja Niina ovat tienneet olevansa mukana finaaliturnauksen rosterissa jo hyvän tovin. Toista paria ollaan jouduttu harkitsemaan huolella aivan viime metreille asti. Taru Lahti-Liukkonen on tehnyt päämäärätietoista työtä rakentaessaan kuntoaan synnytyksen jälkeen. Anniina Parkkinen joutui Cancunin turnauksen jälkeen selkäoperaatioon ja on pyrkinyt kuntouttamaan itseään ammattilaisten johdolla.

– Molempien silmissä on siintänyt osallistuminen Haagin finaaliturnaukseen. Ikävä kyllä aika loppui hieman kesken ajatellen yhteistä paluuta Continental cupissa. Kaksikon seuraava tavoite on heinäkuun alussa pelattava Gstaadin neljän tähden osakilpailu, Vahela kertoo.

Usko suomalaisparien menestykseen on kova.

– Riikka ja Niina sekä Ida ja Vilhelmiina muodostavat Haagiin hyvän nipun. Ida ja Vilhelmiina ovat yllätysvalmis joukkue, jonka sai kokea jo Continental cupin toisessa vaiheessa Tšekkien kivenkova kakkospari. Riikka ja Niina ovat esiintyneet tasaisen hyvin tämän vuoden World Tour -osakilpailuissa. Tulevat vastustajat eivät ole merkittävästi korkeampia sijoituksia tänä vuonna napsineet, Vahela kehuu.

Suomi kohtaa 16 maan turnauksessa avauskierroksella Espanjan. Espanjalaisista Liliana-Elsa-pari on maailmanrankingissa sijalla 16 ja Soria-Carro sijalla 35.  Espanjan ykköspari Liliana-Elsa on jo maapaikan Tokioon saavuttanut. Suomen kärkiparin Lehtonen-Ahtiainen sijoitus on listalla 39.

Suomi-Espanja-parin voittajalle tulee puolivälieriin vastaan voittaja ottelusta Hollanti-Viro. Hollanti on turnauksen isäntänä myös sen ykkössijoitettu. Turnausvoittoon vaaditaan neljän maan kaataminen.

– Jäljellä on siis 16 maata, joista karkeasti kymmenellä on realistinen mahdollisuus ottaa paikka kisoihin. Single elimination -kaaviolla pelattaessa kohdataan maa päivässä ja kolmen ensimmäisen päivän aikana karsitaan 14 maata ulos turnauksesta. Tämä on ainut ja oikea tapa pelata tämän kaltaisia turnauksia, Vahela kertoo taustoja.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Lentopallo