Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Yle: Nooralotta Nezirin olympiapaikka ranking-sijoituksen varassa

Nooralotta Neziri aituri
AOP

Yksi Suomen suurimmista nykyjuoksijoista, aitajuoksija Nooralotta Neziri, on haasteellisen paikan edessä Tokion kesäolympialaisten alla. Hyvin sujunut kevätkausi on vaihtunut kamppailuksi selän rasitusvamman kanssa.

Tämän vuoden tammikuussa Nooralotta Neziri vielä rikkoi sisäratojen Suomen ennätyksen 60 metrin aitajuoksussa ajalla 7.92. Sen jälkeen asiat sujuivat vielä jonkin aikaa hyvin, mutta kesää lähestyttäessä ja sen alettua Neziri on joutunut kamppailemaan selän rasitusvamman kanssa, joka on estänyt kilpailemisen ja laittanut harjoitteluunkin takapakkia.

– Nyt on mennyt parempaan suuntaan. Ollaan saatu vähän helpommaksi oloa. On pikkuhiljaa otettu myös aitajuoksua kuvioihin mukaan. Siitä pidin ihan kohtuullisen tauonkin, koska se selkeästi provosoi selkäkipua. Nyt olen juossut aitoja piikkareillakin, Neziri kertoo.

Olo on helpottanut pikku hiljaa koko ajan.

– Selkä ei ole enää yhtään arjessa kipeä. Juoksu ja loikat ovat oikeastaan olleet ainoat, missä se on enää sattunut. Nyt se on antanut tosi paljon myöten. Pieniä tuntemuksia on, mutta ei onneksi enää pahoja.

Kilpailukuntonsa suhteen Neziri ei kanna huolta.

– Ollaan peruskuntokauden harjoittelulla pystytty tekemään hyviä harjoituksia ilman, että riskeerataan mitään. Jos pääsen pian maksimijuoksuihin, uskon, että minulla on mahdollisuus päästä hyväänkin kuntoon, hän toteaa.

Olympiarajojen saavuttamisen takaraja umpeutuu 29.6. ja on epätodennäköistä, että Neziri ehtisi kuntoutua siihen mennessä kilpailukuntoon. Osa olympialaisten kilpailupaikoista jaetaan kuitenkin myös rankingin mukaan ja Neziri on siinä tällä hetkellä ykkönen.

Takaa löytyy 12 juoksijaa, jotka ovat muutenkin jo pääsemässä olympialaisiin. Neziri uskookin, että ranking-sijoitus riittää olympialaispaikkaan. Kisoja täytyy joka tapauksessa saada alle.

– Ranking näyttää tosiaan hyvältä. Uskon, että pysyn rankingissa sisällä. Toki jos olympialaisiin haluan lähteä, kyllä minun täytyy saada kisoja alle. Ei minua voitaisi lähettääkään sinne, jos en kisaisi, hän toteaa.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tokio 2020