Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Huikea rengastaistelu päättyi Verstappenin voittoon – kisa ratkesi toiseksi viimeisellä kierroksella

Max Verstappen juhli Ranskassa
AOP

Paul Ricardin radalla ajettu Ranskan GP tarjosi maukkaan taktisen taistelun Mercedeksen ja Red Bullin välillä.

Max Verstappen sai paalulta kelvollisen lähdön, mutta teki virheen heti ensimmäisessä mutkassa. Lewis Hamilton hyödynsi hollantilaisen leveäksi menneen linjan ja siirtyi kilpailun kärkipaikalle. Valtteri Bottas säilytti paikkansa kolmantena.

Kisan alkupuolisko oli enimmäkseen jonossa ajelua. Useampi kuljettaja valitteli renkaiden odotettua nopeammasta kuoriutumisesta ja varikkoruletti käynnistyikin odotettua aiemmin.

Ensimmäisenä sisään tuli Ferrarin Charles Leclerc kierroksella 15. Kärkikuskeista ensimmäisenä pysähtyi Bottas kaksi kierrosta myöhemmin. Verstappen käänsi varikolle kierrosta myöhemmin ja Hamiltonin vuoro oli seuraavalla kierroksella. Verstappen oli ennen pysähdyksiä 3 sekuntia Hamiltonin takana, mutta onnistui ulostulokierroksella upeasti ja nousi Hamiltonin pysähdyksen aikana britin edelle. Hamilton hiosti pitkään kiinni Vestappenin vaihdelaatikossa, mutta todellista ohitusyritystä ei kuitenkaan nähty.

Verstappen otettiin uudelleen sisään kierroksella 32 ja Red Bull heitti pallon Mercedekselle. Saksalaistallin oli tehtävä nopea päätös siitä, jatkaako Hamilton loput 20 kierrosta samoilla renkailla, vai vastataanko Red Bullin pysähdykseen välittömästi.

Hamilton jatkoi samoilla renkailla ja loppukisa oli rengastaktiikoiden taistelu. Verstappen kellotti välittömästi pysähdyksen jälkeen kilpailun nopeimpia kierrosaikoja ja ohitti helposti tallikaverinsa Sergio Perezin.

Valtteri Bottas nousi avainasemaan voittokamppailussa. Bottaksen roolina oli toimia loppukisan ajan tulppana Hamiltonin ja Verstappenin välissä. Verstappen tavoitti Bottaksen kymmenen kierrosta ennen maalia ja aloitti taistelun ensimmäistä Mersua vastaan. Verstappen onnistui pakottamaan Bottaksen virheeseen heti ensimmäisellä yrityksellä ja ohitti suomalaisen ilman ongelmia. Ohituksen jälkeen Bottas kritisoi radioon tulisesti Mercedeksen yhden pysähdyksen taktiikkaa. Myös Perez onnistu ohittamaan Bottaksen muutama kierros myöhemmin.

Verstappen saavutti Hamiltonin reilut kaksi kierrosta ennen ruutulippua. Toisiksi viimeisellä kierroksella Verstappen pääsi DRS:n avulla imuun ja ohitti seitsenkertaisen maailmanmestarin helposti.

Verstappen repi ohituksen jälkeen vielä yli kahden sekuntin kaulan ja korjasi rohkealla taktiikallaan täyden pistepotin. Hamilton ajoi maaliin toisena ennen Pereziä. Verstappen vahvisti voitolla asemiaan sarjan kärjessä ennen Hamiltonia ja Red Bullin tiimissä ilmeet olivatkin kisan jälkeen täysin päinvastaiset Mercedekseen verrattuna.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1