Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Itä-Häme: Tokion olympialaisissa kisatorit korvataan koronarokotuspisteillä

Yuriko Koike Tokion pormestari

Tokion kesäolympialaiset ovat kohdanneet jo lukuisia vastoinkäymisiä korona-pandemian vuoksi. Kisoja siirrettiin jo kertaalleen, niitä on vastustettu Japanissa laajalti ja vieläkään ei ole takeita siitä, kuinka paljon katsojia voidaan ottaa seuraamaan kisoja.

Itä-Hämeen lehden saamien tietojen mukaan Tokion kesäolympialaisten kisajärjestäjät ovat päättäneet luopua perinteisistä suurista kisatoreista, joihin on tavannut kerääntyä suuri määrä kisaturisteja olympiatunnelmaa haistelemaan.

Tokion kuvernööri Yuriko Koike perusteli päätöstä lauantaina tartuntariskeillä. Miljoonakaupunki Tokioon oli määrä rakentaa kuusi suurta kisatorialuetta, jossa ihmiset olisivat voineet nauttia kisoista. Sen sijaan kisatoreiksi aiotut alueet aiotaan muuttaa koronarokotuspisteiksi.

– Vältämme rakentamasta paikkoja, joihin ihmiset kokoontuisivat suurin joukoin. Sen sijaan panostamme virtuaalisiin elämyksiin, jotta ihmiset voisivat seurata kisoja älylaitteiltaan, Koike kertoi.

Kuvernööri Koike ja Japanin pääministeri Yoshihide Suga tapasivat lauantaina ja valmistautuivat maanantaiseen yhteydenpitoon Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n kanssa. Maanantaina on määrä linjata, pääsevätkö japanilaiset katsojat olympialaisten lehtereille. Ulkomaalaisten kisaturistien tulo on jo estetty, sillä heille ei myydä pääsylippuja.

Tokion kesäolympialaiset on määrä järjestää 23.7.-8.8.2021. Kisojen alla on jo päivitetty useita turvallisuus- ja koronaohjeita, mutta jatkuvasti muuttuva pandemia tuo koko ajan lisää haasteita tilanteeseen.

Lähde: Itä-Hämeen lehti

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tokio 2020