Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Yleisurheilu

Yleisurheilun maajoukkueiden EM-kisat: Salmiselle taas SE, Lehikoinen voittoon

Senni Salminen hyppäsi uuden Suomen ennätyksen.
AOP

Yleisurheilun maajoukkueiden EM-kisojen ensimmäisenä kisapäivänä nähtiin erinomaisia suomalaissuorituksia. Romanian Cluj-Napocassa järjestettävissä kisoissa parhaimmat onnistumiset nähtiin Senni Salmiselta ja Viivi Lehikoiselta.

Suurimmasta paukusta vastasi jälleen Senni Salminen, joka loikki kolmiloikan uuden Suomen ennätyksen 14,63. Edellinen ennätys oli niin ikään Salmisen kesäkuun alussa hyppäämä 14,51.

Salmisen sarja ei näyttänyt lupaavalta, sillä ensimmäisen kolmen hypyn saldona oli kaksi yliastuttua ja kauden tulostasoon nähden vaatimaton 14,04. Tulos riitti kuitenkin neljännelle kierrokselle, jonne paikan ansaitsivat neljä parasta loikkaajaa.

Neljännellä kierroksen hypyssä nähtiin erinomainen toinen loikka ja pitkälle kantanut hyppy, kun suomalaisen tulokseksi kirjattiin 14,63. Hyppy on Suomen ennätyksen lisäksi Euroopan uusi kärkitulos ja maailmantilaston 6. paras tulos.

Neljännessä hypyssä Salminen osoitti varsinaista mielenlujuutta.

– Ajattelin siinä vaiheessa, ettei tämä ole minun päiväni ja niin ei koskaan pitäisi ajatella. Aina on minun päiväni. Ennen sitä neljännen kierroksen hyppyä ajattelin, että tulin tänne voittamaan. Keskityin vain siihen, että nyt voitan tämän kilpailun, Salminen kuvaili Yleisurheiluliiton tiedotteessa.

Ensimmäisen päivän toisesta suomalaisvoitosta vastasi Viivi Lehikoinen 400 metrin aidoissa. Ylivoimainen voitto irtosi ajalla 55,95.

Lehikoinen jatkoi erinomaisesti alkanutta alkukauttaan, jonka aikana helsinkiläinen on kellottanut uuden ennätyksen joka kisassa. Vaikka ennätystä ei Romaniassa nähtykään, oli kyseessä Lehikoisen uran toisiksi paras aika sekä toinen 56 minuutin alitus.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu