Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Uusiseelantilainen Laurel Hubbard teki olympialaisten trans-historiaa

Laurel Hubbard painonnostaja
AOP

Uusiseelantilainen 43-vuotias painonnostaja Laurel Hubbard tekee olympiakisojen historiaa, kun hän selviytyi Tokion kesäolympialaisiin. Hubbard on ensimmäinen transsukupuolinen urheilija, joka kilpailee olympialaisissa.

Laurel Hubbard syntyi miehenä, mutta korjasi sukupuolensa naiseksi 35-vuotiaana. Hubbard menestyi ennen sukupuolenkorjaustaan junioreissa miesten sarjoissa ja teki vuonna 1988 jopa Uuden-Seelannin ennätyksen yli 105-kiloisten sarjassa. Lisäksi Hubbard valittiin Uuden-Seelannin olympiapainonnoston pääjohtajaksi vuonna 2012.

Hubbard täyttää kaikki trans-urheilijoille asetetut vaatimukset tullakseen valituksi. Hubbardin testosteronitaso on myös Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n asettamien rajojen alapuolella. Hubbard kilpailee Tokiossa naisten yli 87 kilon sarjassa. Hän on kyseisessä painoluokassa maailman rankingissa sijalla 16.

Uuden-Seelannin olympiakomitean johtaja Kereyn Smith puolustaa Hubbardia.

– Tiedämme, että sukupuoli-identiteetti on urheilussa herkkä ja mutkikas aihe. Siinä vaaditaan tasapainoa ihmisoikeuksien ja urheilullisen tasapuolisuuden välillä. Meillä Uuden-Seelannin joukkueessa on vahva kulttuuri välittämisessä ja kaikkien kunnioittamisessa ja huomioon ottamisessa.

Hubbard on itse saamastaan mahdollisuudesta ikionnellinen.

– Olen kiitollinen ja nöyrä kaikesta kiltteydestä ja tuesta, jota olen saanut monilta uusiseelantilaisilta. Kun mursin käteni kolme vuotta sitten, minulle sanottiin, että urheilijan urani saattaa olla ohi. Edelliset 18 kuukautta ovat osoittaneet, että sukulaisuudessa, yhteisössä ja yhteistyössä on voimaa, Hubbard iloitsee.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut