Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Ralli

91-vuotias Sobiesław Zasada tekee historiaa Kenian MM-rallissa

Sobiesław Zasada M-Sport
AOP

Rallin MM-sarjan Kenian osakilpailu Safari-ralli ajetaan tällä viikolla ja mukana on koko WRC-maailman huippu. Yksi eksoottisempikin kuljettaja on mukana karkeloissa, M-Sportin riveissä rattiin tarttuu puolalainen konkari Sobiesław Zasada. Kartturina toimii puolalainen  Tomasz Boryslawski.

91-vuotias Sobiesław Zasada ei ole suinkaan tuntematon suuruus rallipoluilla. Mies aloitti autourheilu-uransa vuonna 1951, hän kilpaili sitä ennen moottoripyörillä, ja voitti rallin EM-sarjan 1966-67 ja 1971. Sobiesławilla on hyvin realistinen näkemys nykymahdollisuuksistaan Kenian teillä.

– Onhan tämän tietenkin valtava haaste. Tavoite on ihan puhtaasti vain päästä maaliin, mies tuumaili.

Aktiiviurallaan Sobiesław edusti Steyria, Puchia, Porschea, BMW:tä ja Mercedes-Benziä. Puolalainen kilpaili myös Safari-rallissa huikeat kahdeksan kertaa, viimeksi vuonna 1997 Mitsubishi Lancerin ratissa kartturinaan vaimonsa Ewa Zasada. Safari-ralli on aina kuulunut Sobiesławin lempikisoihin.

– Olen aina pitänyt Safaria fantastisena kisana. Palaan takaisin, koska haluan nähdä, miltä ralli näyttää nykyformaatissa. Se on silti varmasti haaste, hän totesi.

Safari-ralli on muuttanut runsaasti muotoaan vuosien varrella. Puolalaiskonkari muistelee silti lämmöllä takavuosien koitoksia.

– Ne olivat ihan eri ralleja kuin nykyään. Pisin Safari-ralli vuonna 1972 oli 6 480 kilometriä pitkä. Olin silloin toinen. Voittaja tuli maaliin yli yhdeksän tuntia aikataulua jäljessä. Ajoin kolme päivää ja kolme yötä putkeen. Siinä vaiheessa teen juomisesta oli apua, mies muistelee.

MM-sarjan edellinen ikäennätyksen haltija on norjalainen Leif Vols-Johansen, joka ajoi vuonna 1994 Monte Carlossa ollessaan 82-vuotias. Vuotta myöhemmin mies palasi vielä samaan ralliin kartturina.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Ralli