Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Lassi Etelätalosta kaikkien aikojen 342. hakaurheilija

Lassi Etelätalo keihäänheitto
AOP

Suomen kärkipään keihäänheittäjä Lassi Etelätalo suoriutui hienosti Romaniassa järjestetyissä yleisurheilun EM-joukkuekilpailuissa. Mies voitto keihäänheittokilpailun. Saavutustensa vuoksi mies nimitettiin myös hakaurheilijaksi.

33-vuotias Lassi Etelätalo on heittänyt jo pitkään Suomen huipulla ja pärjännyt kansainvälisissäkin kisoissa. Etelämäki pääsi hakaurheilijoiden joukkoon voitettuaan EM-joukkuekilpailun Ykkösliigassa Cluj-Napocassa Romaniassa keihäänheiton.

Hakaurheilijaksi pääsee, kun on saavuttanut kansainvälisissä arvokisoissa, maaotteluissa tai SM-kisoissa yhteensä 20 pistettä. Etelätalolla on nyt koossa 23 pistettä. Mies oli nimityksestään iloinen.

– Se on mukava kunnianosoitus, mies totesi.

Hakaurheilijatilastoa ylläpitävä Esa Kaihlajärvi kertoo, että hakaurheilijaksi pääseminen ei ole ihan jokapäiväinen temppu.

– Lassi on kaikkiaan 342. hakaurheilija ja 95. heittäjähaka, Kaihlajärvi kertoo.

Hakaurheilija-järjestelmä syntyi 1960-luvulla, kun Suomen Urheiluliiton toiminnanjohtajana ollut Kalevi Kotkas halusi synnyttää Ruotsin Stora Grabbar -kunniamerkkijärjestelmän tapaisen systeemin pelkästään yleisurheilulle. Kotkaksen kanssa Hakaurheilijajärjestelmän ideoi liiton tilastoja hoitanut Pentti Vuorio.

Hakaurheilijatilastoon otettiin mukaan myös takavuosien menestyjät, joten Paavo Nurmi oli pitkään tilaston kärjessä, kunnes Tero Pitkämäki pudotti juoksijalegendan toiseksi. Hakaurheilijatitteliin ei liity rahallista korvausta, vain kunniamerkki.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu