Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Suomen olympiapyöräilijä Lotta Heralan kisamatkassa vielä monta mutkaa edessä

kilpapyöräily
AOP

Kilpapyöräilijä Lotta Henttala oli yksi ensimmäisiä suomalaisurheilijoita, jotka valittiin Tokion kesäolympialaisten joukkueeseen. Valinta tapahtui jo vuonna 2019 Henttalan hankittua Suomelle maapaikan maailmanrankigin perusteella. Korona-epidemia ja muut huolet ovat kuitenkin tuoneet mutkia matkaan.

31-vuotias Lotta Henttala on yksi Suomen nykypyöräilijöiden menestyksekkäimpiä urheilijoita. Vuonna 2014 alkaneen ammattilaisuransa aikana Henttala on voittanut useita kilpailuja ja myös arvokisamitaleja, muun muassa Dohan MM-kisoissa vuonna 2016.

Korona-pandemia iski Henttalan kannalta hankalaan paikkaan, sillä osittain sen ja myös naisen sairastamien mielenterveysongelmien vuoksi kilpaileminen on jäänyt reilussa vuodessa todella vähiin. Henttala ajaa nykyään saksalaisessa Ceratizit-WNT -ammattilaistallissa.

Hän palasi 16 kuukauden kilpailutauolta toukokuun puolivälissä Espanjassa. Ensin yhden päivän kilpailussa sijoitus oli maaliin tulleista viimeinen, 120:s, ja sen jälkeen neljän päivän etappikilpailussa tuloksena olivat sijat 99, 98, 92 ja keskeytys.

Henttala itse oli tyytyväinen päästyään takaisin kilpailemaan.

– Olen erittäin tyytyväinen menneeseen viikkoon. Suunta on ylöspäin, nainen kommentoi Instagramissaan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Lotta Henttala (@lottahenttala) jakama julkaisu

Helsingin Sanomat oli puolestaan tavoittanut Suomen Olympiakomiteassa kestävyyslajeista vastaavan Olli-Pekka Kärkkäisen, joka kommentoi Henttalan tilannetta seuraavasti.

Tommi Martikaisen (Henttalan valmentaja ja Suomen pyöräilyjoukkueen johtaja Tokion olympialaisissa) kanssa on sovittu, että annetaan tilanteen kehittyä rauhassa. Nythän tässä pitää aika nopeasti saada vastaus, mikä on Lotan kilpailukunto, mutta mitään lisänäytön tarvetta ei ole ajateltu, jos urheilija on kunnossa ja terve, Kärkkäinen totesi haastattelussa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut