Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Tylsäksi haukuttu Abu Dhabin F1-rata kokee suuria muutoksia

Abu Dhabi Yas Marina F1
AOP

Jo seitsemän kauden ajan Abu Dhabin F1 GP on ollut F1-kauden päättävä osakilpailu. Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääkaupungissa sijaitsevaa rataa on kuitenkin moitittu jo pitkään muun muassa kuljettajien suilla yhdeksi F1-sirkuksen ikävimmistä radoista.

RaceFans-sivuston saamien tietojen mukaan Yas Marinan radan omistajat ovat tehneet jo päätöksen profiilin muokkaamisesta mielekkäämmäksi. Ohitusmahdollisuuksia pyritään helpottamaan poistamalla kaksi radan hitainta osuutta. Mikäli muutokset saadaan tehtyä ajoissa, Abu Dhabin GP ajetaan aikataulun mukaisesti 12.12.

Mutkat 4-6 poistetaan, ja ne korvataan yhdellä vasemmalle kääntyvällä neulansilmällä, joka ajattaa kuljettajat kohti Yas Marinan ensimmäistä takasuoraa. Lisäksi mutkat 11-14 korvataan yhdellä laajasti kaartavalla vasemmalla mutkalla, joka tulee olemaan myös hieman kallellaan.

Vuodesta 2009 käytössä olleeseen rataan tehtävät muutokset tulevat oletettavasti nopeuttamaan kierrosaikoja. Tämänhetkinen kierrosennätys 1.34.779 on vuodelta 2019 ja se on Lewis Hamiltonin nimissä.

Yas Marinan rata ei ole ainoa viime aikoina muutoksia kokenut F1-rata. Circuit de Catalunya, jolla ajetaan Espanjan GP, remontoitiin viime kuussa. Australian GP:n kisapaikka Albert Circuit on myös remontin alla tällä hetkellä. Lisäksi Saudi-Arabian GP:n kisapaikka Jeddah Street Circuit on valmistunut tälle kaudelle ja tulee uutena GP:nä mukaan kisakalenteriin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1