Seuraa meitä:

Muut

Yle: Olympiavalinnoissa sivuutetun Janne Järvisen vene pääsee olympiavesille

Sinem Kurtbay Silja Kanerva
AOP

Nacra 17 -luokassa purjehtiva Janne Järvinen oli mukana viime metreille Suomen Tokion olympialaisvalinnoissa. Järvisen saama 2,5 vankeustuomio Katiska-huumevyyhdissä kuitenkin heikensi miehen tilannetta ja lopulta Suomen edustajiksi valittiin Sinem Kurtbay ja Aleksi Keskinen. Nyt Järvinen pääsee kuitenkin välillisesti kilpailuun mukaan, koska Suomen parille on hankittu Järvisen omistama vene kisakäyttöön.

Janne Järvisen omistama Nacra 17 -luokan vene on tutuin kilpakalusto myös Sinem Kurtbaylle ja Aleksi Keskiselle. Suomalaiskaksikon olympiaregatta meinasi mutkistua veneongelmien vuoksi, mutta nyt ne saatiin ratkaistua hankkimalla tuttu vene.

Suomen purjehdusliiton valmennuspäällikkö Vili Kaijasinkko kertoo ratkaisun taustoista.

– Tähän on tullut tosiaan pientä päivitystä, eli Järvisen kalusto on hankittu lainarahalla tiimin käyttöön. Purjehdusliitto ei omista kalustoa, vaan yksityinen taho, Kaijasinkko kertoo Ylen haastattelussa.

Järviseltä hankittiin samassa kaupassa myös kaksi muuta vanhempaa venettä. Suomen Tokion kisakalusto odottaa jo Japanissa satamassa Kurtbaytä ja Keskistä.

Kaijasinkko on tyytyväinen, että vene-episodi saatiin nyt viimein taputeltua ja suomalaiskaksikolle tuttu kilpavene.

– Se on tuttu paatti ja todettu kilpailukykyiseksi. Ei tarvitse miettiä, miten uusi kalusto olisi sinne lähetetty. Siellä on toimiva paketti olemassa, jossa on trimmit kunnossa. Ainut, mikä puuttuu Japanista, on uusi masto, ja se oltaisiin joka tapauksessa lähetetty jälkeenpäin. Sinne lähetetään kaksi mastoa, eli sama masto, jolla on tullut tämän veneen kanssa parhaat tulokset arvokilpailuista ja olympiapaikka, sekä varamasto.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Muut