Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Kaksi suomalaisgolfaajaa selvitti tiensä Tokion olympialaisiin

Kalle Samooja golf
AOP

Suomalaisgolfarit Kalle Samooja ja Sami Välimäki lunastivat kisapaikkansa Tokion kesäolympialaisiin. Miesten golfin olympiaranking sulkeutui viime tiistaina ja molemmat miehet olivat siinä hyvillä sijoituksilla.

33-vuotias Kalle Samooja edustaa naantalilaista Kultaranta Golfia. Samooja on pitkän linjan ammattilainen, joka ehti edustaa amatööriurallaan Suomen golf-maajoukkuetta seitsemän vuoden ajan. Mies siirtyi ammattilaiseksi vuonna 2010 ja on pelannut muun muassa Asian Tourilla, European Challenge Tourilla ja nykyisin European Tourilla. Hän on pelannut myös kertaalleen major-turnauksessa.

22-vuotias Sami Välimäki edustaa nokialaista River Golfia. Nuori mies siirtyi vuonna 2019 ammattilaiseksi ja on kilpaillut European Challenge Tourilla ja nykyisin European Tourilla. Amatööriurallaan hän voitti useita Suomen mestaruuksia junioreissa sekä muutamia amatööriturnauksia.

Olympiarankingin perusteella Tokion kesäolympialaisiin valittiin 60 parhaiten sijoittunutta pelaajaa. Maakohtainen maksimikiintiö on neljä pelaajaa sekä miehissä että naisissa ja sekin onnistuu vain, jos kaikki neljä ovat olympiarankingissa 15 parhaan joukossa. Miehissä vain USA ylsi tähän.

Suomen Mikko Korhonen oli myös 60 parhaan joukossa rankingissa, mutta koska muut suomalaiset eivät sijoittuneet tarpeeksi korkealle, Korhonen ei yltänyt olympialaisiin.

Golf on 11:s laji, jossa suomalaiset ovat varmistaneet olympiapaikan Tokioon. Kaikkiaan suomalaisurheilijat ovat hankkineet tässä vaiheessa 33 olympiapaikkaa. Yksi näistä on parikilpailuun, joten valittavissa on 34 urheilijaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut