Seuraa meitä:

Ralli

MTV: Kalle Rovanperä odottaa eläinperäisiä ongelmia Safari-rallissa

Kalle Rovanperä käskyttää autoaan Portugalin MM-rallissa
AOP

Suomen nuori rallitähti Kalle Rovanperä ajaa Keniassa uransa ensimmäisen Safari-rallin osana MM-sarjaa. Takavuosien Safari-rallien osallistujilta on kuultu kilpailun alla mitä villeimpiä tarinoita ja Rovanperäkin myöntää, että huolenaiheita on.

20-vuotias Kalle Rovanperä pääsi tutustumaan erikoiskokeisiin jo nuotituksen tekemisen saralta. Eläintilanne pikataipaleiden varrella pääsi yllättämään suomalaisen.

– Tosi paljon näkyi eläimiä koko ajan ja olin hieman yllättynyt, että ne eivät olleet enempää piilossa. Rehellisesti sanottuna olen yllättynyt, jos eläimien kanssa ei tule mitään ongelmia. Toivottavasti ei tule kuitenkaan mitään törmäyksiä, eikä tarvitse hirveästi niitä väistellä, mies hämmästeli.

Rovanperän Toyota-tallipomo Jari-Matti Latvala yhtyy Rovanperän näkemykseen siitä, että menneiden vuosien kokemuksista ei ole juuri iloa, vaikka niitä konkareilta auliisti kuuleekin. Safari-ralli on muuttanut paljon muotoaan historiansa aikana.

– Tämä ralli on erilainen formaatiltaan kuin 20 vuotta sitten, jolloin Safari on viimeksi ajettu. Silti rallissa on olemassa se ihan sama luonne. Tätä ei voi ottaa normaalina kaasu pohjassa ajettavana kilpailuna vaan taktisesti rallina, hän kuvailee.

Latvalan mainitsema taktinen ajaminen on miehen mukaan oleellista.

– Nuotin lisäksi on osattava käyttää omia silmiä ja tulkittava tietä sekä ajettava olosuhteiden mukaan. Nopeilla osuuksilla pitää mennä kovaa, mutta sitten rajuissa olosuhteissa on säästettävä autoa, mies kuvaili.

Lähde: MTV

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Ralli