Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Hevosurheilu: Ponimaajoukkueen PM-kisavalinnoista syntynyt soppa sai ratkaisunsa

kouluratsastus
AOP

Suomen Ratsastajainliitto Ry:n kouluratsastuksen valintakomitea valitsi 14.6. tekemällään päätöksellä kouluratsastuksen NBCH-kilpailuihin Ypäjälle Suomen edustajiksi isoissa poneissa Venla Lahtisen, Roosa Salon, Pinja Salmelan ja Ruut Mantelan ja varalle Saana Hannulan ja Matilda Piispan. Nämä valinnat eivät kuitenkaan kaikkia tyydyttäneet.

Saana Hannulan edustaja näki valinnan tehdyksi väärin perustein, ja vei sen Urheilun Oikeusturvalautakuntaan (UOL). UOL:n päätöksessä puhutaan Pohjoismaiden Mestaruuskilpailuista, joka on Ypäjällä viikon päästä järjestettävien Nordic Baltic Championships -kilpailuiden puhekielinen nimitys.

UOL:n päätöksessä todetaan, että Ratsastajainliiton internetsivustolla päivitetyt kriteerit on esitetty siten, että PM-kilpailujen osallistumisedellytyksiin on muun ohella poneissa kuulunut liiton asettama tulosrajatavoite, joka on vähintään 1 x 67 % tai korkeampi tulos oman ikäryhmän joukkueohjelmassa. Hannula on vuonna 2021 saavuttanut tämän, mutta Ruut Mantela nimenomaan tässä ohjelmassa ei ole.

UOL totesi päätöksessään, että yhdistyksen tulee noudattaa valinnassa ilmoittamiaan valintakriteereitä. Tulosrajatavoite ehdottomana valintaperusteena oli UOL:n mukaan tulkinnanvarainen, mutta sen ehdottomuuteen viittaa sen ilmoittaminen perusvaatimuksena. Myös Ratsastajainliiton valintakomitean kokouspöytäkirjassa 16.6. siihen on viitattu osallistumisedellytyksenä.

Lisäksi se, että Ratsastajainliitto on poikkeusvuonna pitänyt tarpeellisena alentaa tulosrajaa, puhuu osaltaan sitä vastaan, että vaatimus olisi harkinnanvarainen osa kokonaisarviointia. UOL myös viittaa viime vuonna tekemäänsä vastaavaan ratkaisuunsa, jonka jälkeen valintakriteerien sanamuotoa ei ole muutettu.

Oikeusturvalautakunta toteaa päätöksessään, että 67 %:n tulosrajan saavuttaminen on edellytys valintaan, vaikkakaan se ei sellaisenaan oikeuta edustuspaikan saamista. Tässä tapauksessa Ratsastajainliitto on kuitenkin valinnut arvokilpailuihin sellaisen ratsastajan, joka ei tätä mainittua rajaa ole saavuttanut ja jättänyt rajan saavuttaneen ratsastajan valitsematta.

UOL:n mukaan, vaikka valintakriteerit jättävätkin monessa kohden Ratsastajainliitolle laajan harkintavallan, valintakriteereitä ei voida soveltaa siten, että ehdottoman tulosrajavaatimuksen saavuttaneen ratsastajan sijasta arvokilpailuihin valitaan harkinnanvaraisilla perusteilla rajan saavuttamattomia urheilijoita.

Näillä perusteilla oikeusturvalautakunta katsoo, että SRL:n valintapäätös, jolla NBCH-kilpailuihin on vaaditun tulosrajan saavuttaneen Hannulan ohitse valittu ratsukko, joka ei ole tulosrajaa saavuttanut, voidaan pitää ilmoitettujen arvokisavalintakriteerien vastaisena. Näin ollen valituksen kohteena oleva päätös on kumottava siltä osin.

Lähde: Hevosurheilu

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut