Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Hevosurheilu: Tunnettu huippuperiyttäjähevonen Emme kuoli varsomiseen

ravit
AOP

Muun muassa ravikuningas Evartin synnyttänyt emä Emme kuoli viime viikon perjantaina varsoessaan uusinta varsaansa. Vainiola-nimen saanut orivarsa jäi onneksi henkiin.

Olli Sippola omistaa Kuortaneella sijaitsevan Vainion tilan, jolla Emme alkoi synnyttää viime perjantaina Vainiola-varsaa. Synnytys alkoi laitumella, mutta kesken asiat menivät traagisesti pieleen.

– Se saatiin talliin, niin sitten siltä tuli kohtu pihalle. Ei ollut mitään tehtävissä, Sippola suree hevostaan.

Emme-emästä saatiin onneksi maitoa pelastettua varsan hengenpitimiksi.

– Sen verran saatiin Emmestä maitoa, että saatiin varsa säilymään. Vajaa viikko sitä on tässä tunnin välein juotettu kolme desiä, kyllä se siitä menee, Sippola huokailee helpotuksesta.

Myös varsan hyvä kunto tuottaa iloa.

– Se on hyvässä kunnossa. Ei siltä mitään puutu, etujalat on hyvät, ja painuksissa olleet takajalatkin ovat oienneet.

Vainion tilalla löytyy onneksi muitakin emiä, jotka pitävät Vainiolalle seuraa ja huolehtivat sekä imettävät sitä. Erityisesti yksi valtrauslainen tamma on pitänyt Vainiolasta huolta.

– Tamma on siinä vieressä ja sen kanssa varsa menee sitten pihalle. Se oli samalla pellolla, missä Emme varsoi ja se osaa olla varsojen kanssa.

– Saatiin se varsan juotto niin hyvin lähtemään, etten viitsinyt lähteä hakemaan keinoemoa, että jos se sattuu, ettei se onnistu. Tämä onnistuu nyt hyvin, kun päästään kahden tunnin ruokintaväliin, niin se helpottuu paljonkin, Sippola kertaa varsa-arkea.

Rakkaan tamman menetys harmittaa Sippolaa. Hevosen korkea ikä, 24 vuotta, toki auttoi ymmärtämään tilanteen realiteetit.

– Se jelppaa asiaa. Ei sillä monta varsaa olisi enää tehnyt. Jos se olisi nuorempi, niin se olisi kamalampi paikka.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut