Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

HS: Neljä suomalaista urheiluvaikuttajaa eivät ole samaa mieltä Sami Itanin kanssa olympialaisista

Mika Lehtimäki
AOP

Kuten Penkkiurheilussa aiemmin kirjoitimme, Suomen urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani kritisoi Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan kovin sMika anankääntein nykyistä olympialaisjärjestelmää. Nyt HS oli haastatellut samasta aiheesta Mika Lehtimäkeä, Tapio Korjusta, Antti Pihlakoskea ja Aro Bryggarea ja he eivät yhtyneet Itanin mielipiteisiin.

Suomen urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani moitti olympialaisjärjestelmää muun muassa ahneudesta ja välinpitämättömyydestä.

– Nykymuotoiset olympialaiset ruumiillistavat kansainvälisen urheiluliikkeen ahneutta, näköalattomuutta ja yhteiskunnallista välinpitämättömyyttä. Urheilun pitäisi antaa ihmisille mahdollisuus tavoitella omia unelmiaan, mutta samalla olisi taisteltava paikallisia ja globaaleja epäkohtia vastaan.

– Ongelmia ei pitäisi peittää olympiarenkaiden hohdolla ja mainostoimistojen luomien mielikuvien sumuverholla. Urheilun kivijalka on aatteellisessa kansalaistoiminnassa, ei liiketoiminnassa, mies tylytti.

Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki ei ollut lukenut Itanin kirjoitusta, mutta puolustaa olympiahallintoa. Olympialaisten muoto on muuttunut vuosien varrella, mutta niillä on edelleen oma paikkansa urheilumaailmassa.

– Olemme urheilijoiden eduskunta, teemme heidän unelmaansa mahdolliseksi, jotta urheilijat saisivat kansainvälistä menestystä. Siinä katsonta­kannassa olympialaisilla on iso merkitys. Itse arvostan sitä, että urheilijat saavat neljän vuoden välein mahdollisuuden näyttää toteen osaamisensa.

– Maailma muuttuu, olympialaisten painoarvo on ennen ollut suurempi, nyt rinnalle on tullut muita kisoja, ammattiurheilua etenkin. Urheilijoille olympialaiset on hirmu tärkeät edelleen, Lehtimäki perustelee.

Kuortaneen urheiluopiston rehtori ja keihäänheiton olympiavoittaja Tapio Korjus ei allekirjoita Itanin näkemyksiä myöskään.

– Tilanne ei ole niin mustavalkoinen kuin mitä Itani sanoi. Olympiakomitea tekee laajasti eettistä, urheilijalähtöistä työtä ja pyrkii ratkaisemaan nyky­maailman ongelmia. Lopulta organisoitu toiminta on aina turvallisempaa kuin organisoimaton toiminta, Korjus toteaa.

Mitä olympialaisten tilalle?

Suomen urheiluliiton hallituksen sekä Kansainvälisen ja Euroopan yleisurheiluliiton hallituksen jäsen Antti Pihlakoski kaipaa Itanilta realistisia vaihtoehtoja olympialaisille. Itani myös ehdotti muun muassa, että Tokion ja Pekingin olympialaisia ei järjestettäisi lainkaan.

– Mikä olisi vaihtoehto, jos olympialaisia ei olisi kahdeksaan vuoteen, miten asiat ideaali­maailmassa järjestettäisiin? Tekstistä jäi myös vähän sellainen mielikuva, että kansainväliset urheilujärjestöt ovat huonoja, mutta se ei pidä paikkaansa.

Entinen huippujuoksija, nykyinen asiantuntija Arto Bryggare sanoo puolestaan, että hänen mielestään olympialaisille olisi nyt suuri kysyntä koronavirus-pandemian keskellä.

– Maailma on pienentynyt ja teknologia on lähentänyt meitä. Sillä on valtavia myönteisiä vaikutuksia. Jos kuitenkin jäämme kuvaruutujen taakse, niin se ei ole hyvä asia ihmis­kunnan kannalta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020