Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com

Tokio 2020

IL: Arto Bryggaren mielestä Suomen Tokion keihäsvalinnat pitäisi miettiä uusiksi

Arto Bryggare on yleisurheilun asiantuntija
AOP

Entinen huippukeihäänheittäjä Arto Bryggare on seurannut mielenkiinnolla Suomen keihäänheiton kilpailijavalintoja Tokion kesäolympialaisiin. Bryggare on kuitenkin sitä mieltä, että valintoihin pitäisi harkita muutoksia, että kaikki menisi hyvin.

Kolme Suomen mieskeihäänheittäjää on ylittänyt Tokion olympiarajan: Antti Ruuskanen, Toni Kuusela ja Oliver Helander. Lisäksi Lassi Etelätalo on pääsemässä mukaan ranking-pisteidensä avulla. Ongelmana niin Ruuskasen, Kuuselan kuin Helanderinkin kohdalla ovat kuitenkin vammat, jotka ovat sotkeneet kunkin kilpailukausia pahemman kerran.

Helander rikkoi olympiarajan jo vuonna 2019, muttei pystynyt kilpailemaan viime kaudella laisinkaan ja tällä kaudella tuloskunto on ollut vaatimaton. Lisäksi Orimattilan kisoissa viime viikolla mies joutui keskeyttämään tukijalan vamman vuoksi.

Arto Bryggare on tiukasti sitä mieltä, että Helanderin kannattaisi keskittyä kuntouttamiseen.

– Kannattaisi nyt laittaa terveys aidosti sellaiseen kuntoon, että pystyy heittämään keihästä vuonna 2022. Nyt tarvitaan paras mahdollinen osaaminen lääketieteellisesti ja valmennuksellisesti, että mies saadaan kuntoon, Bryggare lataa.

Ruuskasen olympiarajan ylitys on myös vuodelta 2019. Viime kaudella Ruuskanen pystyi kilpailemaan vain kahdesti ja tällä kaudella kisakausi on vielä avaamatta. Ruuskasesta tuli vast’ikään isä, joka on vaikuttanut asioihin, mutta Bryggare näkee myös Ruuskasen tilanteessa riskitekijöitä.

– Taustalla on myös iloinen perhetapahtuma, jonka vuoksi Lappeenrannan kisa tiistaina jäi väliin. Keihäänheittoon vähän vanhempi mies on riskialttiissa kunnossa. Kunto kohenee nopeasti ja lähentäjät ovat tiukoilla. Sitä riskiä halutaan vähentää, kun ei valtavasti kilpailla.

Kuuselalla on tuorein kisarajan alitus vyöllään. Myös Kuusela on kärsinyt vammoista tällä kaudella tukijalkansa kanssa, mutta Bryggare uskoo miehen kuntoutuvan ajoissa.

– Häntä ei voi syrjäyttää Tokiosta, koska on kova näyttö alla. Mutta jalka pitää saada parempaan kuntoon. Lujasti uskon, että se on paremmassa kunnossa Tokiossa.

Etelätaloon Bryggarella on kova luotto.

– Etelätalolla on viimeisin kansainvälinen näyttö. Ja aina, kun on vaadittu jotain, hän on suoriutunut optimaalisesti, mies toteaa.

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020