Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

FIA hidastaa F1-varikkopysähdyksiä uusilla säännöillä

F1 varikkopysähdys
AOP

Kansainvälinen autourheiluliitto FIA on asettanut uusia sääntöjä F1-varikkopysähdyksiin. Ne astuvat voimaan elokuussa Unkarin GP:ssä. Taustalla on huoli varikkopysähdysten turvallisuudesta. FIA on myös saanut valituksia talleilta liian nopeista varikkopysähdyksistä.

Nykyiset F1-varikkopysähdykset kestävät parhaimmillaan vain pari sekuntia. Kuluvan kauden aikana on nähty jo vaaratilanteita varikkopysähdysten yhteydessä ja niistä halutaan päästä eroon. Yksi päähuolenaiheista on se, että renkaita ei saada välttämättä kiinnitettyä turvallisesti liian nopean varikkopysähdyksen aikana.

FIA aikoo hidastaa pysähdyksiä uudenlaisilla antureilla, jotka toimivat vain passiivisesti. Kun auton kaikissa neljässä kulmassa olevat tiimit ovat ilmoittaneet pyöränvaihdoksistaan, liikennevalo voi osoittaa, että auto voidaan vapauttaa. Tarkistetun teknisen direktiivin mukaan viimeisen signaalin antamisen ja kuljettajien lähdön välillä on kuluttava 0,2 sekuntia ennakoinnin estämiseksi.

Red Bull on voittanut nopeimman varikkopysähdyksen palkinnon viidessä seitsemästä kilpailusta tänä vuonna. Sergio Perezillä oli nopein pysähdys Ranskan GP:ssä, joka kesti vain 2,04 sekuntia, 0,16 sekuntia nopeammin kuin mikään muu kuljettaja. Uuden TD22A-säännöksen odotetaan hidastavan varikkopysähdysaikoja kahdesta kolmeen kymmenesosaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1