Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Transsukupuoliselle pikajuoksijalle CeCe Telferille kävi köpelösti USA:n olympiakarsinnoissa

naiset 400 m aitajuoksu
AOP

26-vuotias yhdysvaltalainen pikajuoksija CeCe Telfer oli osallistumassa USA:n naisten 400 metrin aitajuoksun olympiakarsintoihin, mutta matkaan tuli mutka. Telfer on avoimesti transsukupuolinen ja nainen ei alittanut Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n asettamia testosteronirajoja.

CeCe Telfer osallistui tällä viikolla karsintoihin, mutta häntä ei lopulta päästetty kilpailemaan Maailman Yleisurheiluliiton WA:n vuonna 2019 julkaisemien ohjeiden takia, jotka sulkivat 400 metrin ja mailin väliset kansainväliset naisten kilpailut urheilijoille, jotka eivät täyttäneet kelpoisuusvaatimuksia. Näiden vaatimusten joukossa oli, että testosteronipitoisuuksien oli oltava alle viisi nanomoolia litrassa 12 kuukauden ajan.

Telferin manageri David McFarland sanoi The Guardian -lehden mukaan, että Telfer kunnioittaa päätöstä.

– CeCe on keskittänyt huomionsa tulevaisuuteen ja jatkaa harjoittelua. Hän kilpailee pian jälleen kansallisella ja kansainvälisellä näyttämöllä, mies totesi.

USA Track & Field USATF sanoi lausunnossaan, että jotta urheilijat voivat osallistua karsintoihin, heidän on täytettävä Yhdysvaltain olympiajoukkueen jäsenyyden vaatimukset ja että olympialaisiin pääsyä säätelee maailman yleisurheilu.

– Sen jälkeen kun WA ilmoitti 17. kesäkuuta, että ehdot eivät vielä täyty, USATF tarjosi CeCelle kelpoisuusvaatimukset ja yhdessä WA:n kanssa mahdollisuuden osoittaa kelpoisuutensa voidakseen kilpailla Yhdysvaltojen olympiakarsinnoissa. WA:n 22. kesäkuuta CeCelle lähettämän ilmoituksen mukaan hän ei ole pystynyt osoittamaan kelpoisuuttaan, lausunnossa todetaan.

USATF toteaa myös, että se haluaa tarjota kaikille urheilijoille mahdollisuuden kilpailla.

– Tuemme voimakkaasti osallistumista ja tarjoamme kaikille selkeän polun osallistua urheiluun ja säilyttämme samalla kilpailun oikeudenmukaisuuden.

– Jos CeCe täyttää edellytykset transsukupuolisten urheilijoiden osallistumiselle tulevaisuudessa, tuemme täydestä sydämestämme hänen osallistumistaan ​​kansainvälisiin tapahtumiin USATF-tiimin jäsenenä, lausunnossa sanotaan.

Lähde: The Guardian

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020