Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Valtteri Bottas kohelsi perjantain F1-vapaissa harjoituksissa – Sai haukut ja lähtöruuturangaistuksen

Valtteri Bottas Itävallan GP pyörähdys
AOP

Suomen F1-tähdellä Valtteri Bottaksella ei ole tällä kaudella kulkenut aina kovin hyvin ja perjantaina saatiin surkuhupaisa lisäys miehen kauteen.

Mercedeksen Valtteri Bottas kohelsi Itävallan GP:n perjantain vapaissa harjoituksissa. Mies oli lähdössä varikolta liikkeelle ratakierroksilleen, kun mies intoutui painamaan liikaa kaasua liikkeellelähdössä. Lopputulos oli se, että Bottaksen auto spinnasi vaarallisesti varikkosuoralla ja päätyi McLarenin varikkoalueelle.

McLarenin urheilujohtaja Paul James raivostui tilanteesta ja otti välittömästi yhteyttä Itävallan GP:n kisajohtaja Michael Masiin.

– Tuo on täysin naurettavaa. Hän olisi voinut osua meidän mekaanikkoihimme tai varikkoseinään, James raivosi Masille F1:n tiedotteen mukaan. Masi oli kuitannut Jamesille olevansa samaa mieltä asiasta.

Bottakselle tuomittiin tilanteesta kolmen lähtöruudun rangaistus varsinaiseen osakilpailuun sekä kaksi virhepistettä kuljettajalisenssiin. Tuomariston kommentti tilanteesta oli paljonpuhuva.

– Kun Bottas lähti varikoltaan, hän menetti auton hallinnan kääntyessään nopealle kaistalle. Hän yliohjasi, pyörähti ja pysähtyi poikittain nopealle kaistalle lähelle McLarenin pilttuuta.

Mercedes ja Bottas antoivat tilanteesta vastineensa.

– Kuulemistilaisuudessa Bottas totesi, että he olivat menettäneet aikaisemmin aikaa varikkopilttuusta lähdössä, joten he kokeilivat jotain uutta, joka oli lähtö toisella vaihteella. Tämän seurauksena pyörän pyöriminen oli paljon suurempaa ja tulos odottamaton. Siksi hän ei onnistunut hallitsemaan autoa kunnolla nopealle kaistalle.

Tuomariston tuomion perusteet olivat selvät.

– Tätä on pidettävä potentiaalisesti vaarallisena ajamisena, varsinkin kun henkilökunta oli pilttuukaistalla.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1