Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Uncategorized

Suomalaisnaiset säväyttivät Kuortaneella: Mäkelä, Kuivisto ja Murto omiin ennätyksiin

Kristiina Mäkelä loikki ennätyksensä ja ylitti Tokion olympiarajan
AOP

Kuortaneen juhannuspäivän GP-kisoissa nähtiin erinomaisia tuloksia suomalaisnaisilta.
Kristiina Mäkelä säväytti kolmiloikkapaikalla hyppäämällä oman ennätyksenä 14,41.

Samalla Mäkelä ylitti Tokion olympiarajan 14,32. Ennätys syntyi juuri oikeaan aikaan, sillä olympianäyttöjä on mahdollista antaa kesäkuun loppuun asti.

– Olen niin helpottunut. Tätä rajaa on metsästetty pitkän aikaa. Taso on ollut tosi tasaista, mutta se ei riitä jos ei tule yhtä piikkihyppyä. Tänään se siunaantui, ihanaa! Mäkelä kommentoi televisiolähetyksessä suorituksen jälkeen.

Suomalaisen kolmiloikan huomio on kesällä siirtynyt Mäkelästä Senni Salmiseen, joka on parantanut Suomen ennätystä jopa kahdesti. Mäkelä on metsästänyt omaa ennätystä useita vuosia, sillä edellinen ennätys oli vuodelta 2018. Uusi ennätyshyppy olisi ylittänyt myös Heli Krugerin vuonna 2003 hyppäämän Suomen ennätyksen. Näin Mäkelä kirii taas kaikkien aikojen kakkoseksi suomalaisissa tilastoissa.

Päivän toinen suuri onnistuja oli Sara Kuivisto, joka paransi reilusti omaa ennätystään 800 metrillä. Aika 2.00,75 jää Tuuli Merikoski-Siliuksen vuoden 1991 Suomen ennätyksestä vain alle kaksi sadasosaa.

Aika ei alittanut olympiarajaa, mutta parantaa suomalaisjuoksijan ranking-sijoitusta. Vaikka ennätys parani paljon, ei Kuivisto kuitenkaan ollut järin tyytyväinen omaan juoksuunsa.

– Juoksu oli nyt vähän sellaista nykimistä ja juoksun jänis oli koko ajan edessä, porvoolainen kommentoi Yleisurheiluliiton tiedotteessa.

Seiväshyppypaikalla Wilma Murto hyppäsi uuden ulkoratojen ennätyksenä. Korkeus 461 ylittyi helposti, mutta 470 oli vielä liian kova pala. Edellinen ennätys, 460, oli vuodelta 2018. Tulos 461 on Murron toiseksi paras tulos, sillä hallissa salolainen on hypännyt vieläkin korkeammalle.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Uncategorized