Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

GoGolf: Suomen miesten golfmaajoukkueen historialliseen menestykseen luotsannut Fredrik Jendelid on menehtynyt

golf
AOP

Ruotsalainen 57-vuotias Fredrik Jendelid luotsasi Suomen miesten golfmaajoukkuetta 2017-2018, jolloin joukkue voitti myös Euroopan mestaruuden. Se on edelleen kovin maajoukkuesaavutus Suomen golf-historiassa.

Fredrik Jendelid menehtyi tiistaina auto-onnettomuudessa Ruotsin Tukholmassa. Hän oli naimisissa ja pariskunnalla oli yksi lapsi. Jendelidin auto syöksyi vielä tuntemattomasta syystä aidan läpi ja veteen Gustafsbergin satamassa. Jendelid saatiin ulos autosta ja ylös vedestä Värmdön pelastuslaitoksen ja Kungsholmista tulleiden sukeltajien voimin. Hänet toimitettiin ambulanssilla sairaalaan, jossa mies menehtyi elvytystoimista huolimatta.

Kotimaansa Ruotsin lisäksi Jendelid valmensi pitkään Itävallassa, jossa amatöörimaajoukkueet saavuttivat hänen aikanaan kuusi mitalia. Näistä kirkkain oli miesten pronssi MM-kisoista. Suomea Jendelid valmensi 2017-2018 ja kirkkain saavutus oli Suomen ensimmäinen arvokisamitali, EM-kulta vuonna 2018.

Jendelid toimi kuolemaansa asti Tukholman maineikkaimpiin urheiluseurohin kuuluvan Djurgården IF:n palveluksessa urheilutoimenjohtajana.

Golfliitossa pitkään valmentanut Matti Lindholm muistelee lämmöllä ruotsalaiskollegaansa.

– Fredikin valmennusfilosofiaan kuului hakea ja yhdistää kaikkien alojen parhaat saatavilla olevat osaajat. Hän toi Suomeen pelaajien henkilökohtaiset fyysiset kartoitukset. Ennenkaikkea Jendelid oli luontainen johtaja.

– Hän panosti voimakkaasti kommmunikoinnin kehittämiseen. Kaikille oli kristallinkirkasta mitä tehdään ja mihin pyritään. Fredrikin taidoilla olisi kyennyt johtamaan minkä tahansa lajin huippujoukkuetta, Lindholm kertaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut