Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

IL: Krista Pärmäkoski riemuitsee pääsystään takaisin korkeanpaikan leireille

Krista Pärmäkoski hiihto
AOP

Krista Pärmäkosken ja muiden suomalaisten hiihtäjien korkeanpaikan leiritykset jäivät viime vuonna käytännössä väliin korona- ja matkustusrajoitusten vuoksi. Nyt on toinen ääni kellossa.

Krista Pärmäkoski sai tälle kaudelle vahvistuksen, että perustreenikauden aikana nainen pääsee neljälle korkean paikan leirille. Yksi niistä on jo takana ja kolme vielä edessä.

– Maajoukkue tarjoaa kolme korkeanpaikan leiriä. Se on rahallisesti niin iso panostus, että kannatti lähteä, Pärmäkoski toteaa tyytyväisenä.

Alkuun korkeanpaikan leiri jo kesäkuussa hirvitti, mutta lopulta lopputulos oli mieluisa.

– Emmin, mitä siitä tulee, kun näin aikaisin lähden korkealla. Sen myötä piti treenata rauhallisesti, ettei ala ahnehtia. Leiri onnistui, koska en ollut liian väsynyt sen jälkeen. Muutaman palauttavan päivän jälkeen pystyin harjoittelemaan kotona.

– Alkuun kelit olivat sopivat, loppuun turhan kuumat. Toisella viikolla oli 25 astetta, joten lähdettiin vähän aiemmin lenkille. Ei se toki ole mitään Suomen kesäkuun helteisiin verrattuna, mutta korkeammalla lämpö tuntuu pahemmalta. Aurinkorasvaa kului, Pärmäkoski kertasi.

Kesäkuun leiri järjestettiin Italian Livignossa. Heinäkuussa Pärmäkoski tekee oman leirin Italian Toblachiin tai Itävallan Seeefeldiin vajaaseen tuhanteen metriin merenpinnasta. Maajoukkueen leiritys korkealla jatkuu elokuussa vajaan kolmen viikon ajan Italiassa Passo Lavazessa. Lokakuussa ollaan pari viikkoa Val Senalesissa Italiassa.

Joulukuussa Davosin maailmancupin aikaan tulee lumitreeniä korkealla, samoin Tour de Skin tienoilla ja vielä ennen Pekingin kisoja on valmistava leiri ylhäällä. Pekingissä kilpaillaan noin 1700-1800 metrissä merenpinnan yläpuolella, joten korkeanpaikan harjoittelu on oleellinen asia.

– Korkeanpaikan harjoittelu on peruskuntokauden teema. Totutetaan kroppaa korkeaan ja tehdään myös tehoja Pekingin kisakorkeudessa. Se on tärkein asia, että vähähappisessa ilmassa tehdään harjoituksia. Se auttaa myös talvella, Pärmäkoski totesi.

Lähde: Iltalehti

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu