Seuraa meitä:

Formula 1

IL: Nuori karting-lupaus Tuukka Taponen tyrkyllä Ferrarin junioriakatemiaan

karting
AOP

Yksi suomalaiskartingin kovimmista kuskilupauksista, 14-vuotias Tuukka Taponen, saa kovan näytönpaikan. Hänet on kutsuttu näyttämään taitojansa F1-talli Ferrarille.

Lohjalainen Tuukka Taponen ajoi viime kaudella kartingin OK Junior -luokassa MM-hopeaa ollen vasta kuudes suomalainen karting-mitalisti. Taponen kuuluu myös suomalaisia lupauksia koulivaan Flying Finn Academyyn.

Tänä vuonna Taponen ajaa kartingia OK-luokassa mahtitalli Tony Kartin virallisessa tehdastiimissä. Taponen on voittanut lisäksi lukuisia Suomenmestaruuksia ja hänet on valittu myös Kartingliiton Vuoden Junior Kuljettajaksi.

Taposen lisäksi paikasta Ferrarin junioriohjelmassa taistelevat italialaiset Andrea Kimi Antonelli ja Brando Badoer sekä espanjalainen Del Pino Ventos.

Uudet akatemiaehdokkaat joutuvat Maranellossa tiukkaan viisipäiväiseen testiin. Kokelaita sekä testataan erilaisin tavoin että opastetaan ammattikuljettajan työnkuvaan. Kuljettajat pääsevät myös Fioranon radalle testaamaan paremmuuttaan Formula 4 -autolla.

Ferrarin nuorten kuljettajien akatemia on valmistanut lukuisia kuljettajia ammattilaisiksi. Kruununa ja lähes kaikkien päätavoitteena on F1-sarja. Sinne Ferrarin akatemiasta ovat valmistuneet esimerkiksi Charles Leclerc, Mick Schumacher, Lance Stroll ja Sergio Perez.

Tällä hetkellä Ferrarin akatemiaan kuuluu kahdeksan kuljettajaa. Formula 2 -sarjassa kisaavat Marcus Armstrong ja Robert Shwartzman.

Lähde: Iltalehti

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Formula 1