Seuraa meitä:

Tokio 2020

Silja Kosonen kiskaisi hurjan moukarikaaren – Maailmanennätys ja olympiapaikka samalla kertaa

Silja Kosonen moukarinheitto
AOP

Suomen nuori yleisurheilutoivo, moukarinheittäjä Silja Kosonen, heitti maanantaina Vaasassa upean moukarikaaren, joka kantoi 73,43 metriä. Tulos rikkoo Tokion kesäolympialaisten tulosrajan yli metrillä.

18-vuotias Silja Kosonen kirjoitti nimensä historiankirjoihin kertarysäyksellä. Naisen tulos 73,43 metriä on myös Suomen ennätys ja alle 20-vuotiaiden maailmanennätys. Aikuisten maailmanennätys on Anita Włodarczykin nimissä ja se on 82,98 metriä.

Kosonen itse ei ensin meinannut uskoa, että näin pitkä heitto onnistuu.

– Olen odottanut tätä todella kauan. Aloin jo epäillä itseäni, että puhuinko ME:stä liian aikaisin. En minä koskaan näe täältä miten pitkälle se lentää. Yleisön reaktioista päättelin, että se taisi mennä vähän pidemmälle, Kosonen kertasi jännittäviä hetkiä.

Jännitys tuotti haasteita jo aiemmin kisan aikana.

– Heitin toisella 71,64 ja kun se jo käytännössä varmisti olympiapaikan, kävin valmentaja Jani Pihkasen luona. Itkin ja tärisin sen verran, että jätin kolmannen heiton väliin.

Huippuonnistumisessa oli mukana ripaus taikauskoa ja hyvää valmistautumista.

– Äiti teki minulle nyt pitkästä aikaa letit eli onnenkampauksen. Meillä oli hotellissa myös mahdollisuus istua pitkään kylmässä vedessä. Uskon, että sekin auttoi valmistautumisen onnistumisessa, Kosonen kertasi valmistautumistaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Tokio 2020