Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Suomen baseball-maajoukkue ei lähde kumartelemaan kuvia EM-karsintaturnaukseen

Konsta Kurikka Heidenheim baseball
Suomen Baseball- ja Softball-liitto Ry

Yksi baseballin EM-kisojen karsintaturnauksista järjestetään kuluvalla viikolla. Suomi pelaa karsintaturnauksensa Slovakian Bratislavassa ja kohtaa 30.6.-2.7. Irlannin, Slovakian ja Unkarin. Turnauksen finaali pelataan 3.7.

Suomen baseball-maajoukkueen GM Jukka Ropponen kertoo, että Suomen baseball-maajoukkue lähtee mielenkiintoisista asetelmista Slovakian EM-karsintaturnaukseen. Turnaus on osa juuri käynnistynyttä viisivuotisprojektia ja vaikka tiukkaa tulostavoitetta ei turnaukselle olekaan asetettu, Suomi ei aio ottaa taka-askelia kenenkään edessä.

– Emme ole tehneet niin, että olisimme asettaneet tähän turnaukseen erillistä tavoitetta. Kyllä me lähdemme sillä asenteella, että joka peliä lähdetään voittamaan. Tämän turnauksen voittaja menee Italiaan EM-lopputurnaukseen. Ei näistä koskaan tiedä, asenne pitää olla se, että se on päivän peli ja kun syöttäjälle tulee kuuma päivä, niin siinä voi voittaa kenet vain. Myös hävitä kenelle vain. Se on urheilun suola, Ropponen toteaa.

Suomen valmistautuminen on ollut koronan vuoksi haasteellista, mutta kaksi vuotta sitten avattu huippuluokan stadion Helsingin Myllypurossa on nostanut olosuhteita ja mahdollisuuksia uusille tasoille.

– Tosiasia on se, että meidän tavoitteemme ovat siinä, että saamme tänä vuonna organisoitua urheilullisuus ja muut asiat uudelle tasolle. Meillähän on todella hyvät olosuhteet siinä mielessä, että meillä on Myllypurossa täysi stadion rakenteineen, lyöntitunneleineen, syöttökoneineen kaikkineen.

Myös suomalainen mentaliteetti on noussut positiivisemmalla tavalla röyhkeämmäksi.

– Asiat ovat muuttuneet sillä tavalla, että suomalaiset ovat oppineet voittamaan ja asioissa ei enää kumarrella liikaa kuvia.

Realiteetit ovat toki joukkueen tiedossa. Suomi on 84 maan maailman baseball-rankingissa jaetulla 58. sijalla. Unkari on jaetulla sijalla 68, Slovakia sijalla 35 ja Irlanti sijalla 42.

– Unkari on ainoa, joka on rankingissa meitä jäljessä. Slovakia ja Irlanti ovat edellä, Irlanti on aika paljonkin edellä, toistakymmentä sijaa. Heillä on aika vankka joukkue, heille tulee vielä kahden passin miehiä USA:sta, koska siellä on paljon irlantilaisia, joilla on kaksoiskansalaisuus. Mutta se on hyvää oppia. Tässä on iso sauma meillä nyt, Ropponen toteaa.

– Siinä mielessä olemme altavastaajina. Mielestäni meille on hyvä, että saamme kovia vastuksia ja olemme niitä hakeneetkin. Ruotsikin tulee pelaamaan loppuvuonna Suomeen. Vastustajan täytyy olla kova, että kehitymme.

Suomen joukkueessa sekä kotimaista että ulkomaalaistaustaista osaamista

Suomen 14 miehen turnauskokoonpanossa löytyy monenlaisia osaajia. Monella pelaajalla on myös pesäpallotausta.

– Syöttäjistä Matti Nylander on tällainen pesäpallosiirrännäinen. Hän on pelannut Punamustien edustuksessa ja siirtynyt sitten baseballin puoleen. Sitten on Jose Mesa, joka on meidän kiinniottajamme. Hän on asunut pitkään Suomessa ja on Suomen kansalainen ja on todella kovan tason pelimies. Hän sai oppinsa alunperin Kuubassa. Meillä on kolme kuubalaislähtöistä kaveria joukkueessa, jotka ovat Suomen kansalaisia.

Suomen pelaajista kakkospesävahti Toivo Aaltonen pelaa Haar Disciplesissä Saksassa ja yleispelaaja Andreas Fopp pelaa Norwich Icenissä Isossa-Britanniassa. Ulkomailta saatavat baseball-vaikutteet rikastuttavat Suomen baseball-piirejä ja Ropponen onkin iloinen siitä. Joukkueesta löytyy myös toisen polven ulkomaalaistaustaisia pelaajia.

– Ulkomailla pelaaminen on iso juttu. Esimerkiksi Aaltonen tekee tosissaan töitä baseballin eteen ja on nyt toista kesää jo pelaamassa Saksan sarjoissa. On jännä, kun katsoo nimilistaa, niin voisi luulla, että on ulkomaalaissyntyisiä paljon. Meillä on esimerkiksi Daitaro Yoshinari, joka on täysin suomalaissyntyinen suomalainen mies, mutta hänen isänsä on aikanaan Japanista muuttanut Suomeen.

Viisivuotisprojektilla haetaan kehitystä

Suomen Baseball- ja Softball-liitto Ry aloitti juuri uuden viisivuotisprojektin, jolla on selvä tähtäin tulevaisuudessa. Laji elää Suomessa kasvu- ja muutosvaihetta.

– Meillä on ihan selvästi murrosaika käynnissä. Pitkään pelasimme vanhoilla pelaajilla ja nyt meillä on nuoria tulossa mukaan ja lähdemme tekemään pidempää projektia. Koko lajillahan tämä kesä on ihan erilainen kuin aikaisemmat vuodet. Tänä vuonna lisenssipelaajien määrä, vaikka se pieni onkin, on kaksinkertaistunut, eli haemme sellaista 100 % kasvua siihen, Ropponen toteaa tyytyväisenä.

Kehitystä pyritään rakentamaan kokonaisvaltaisesti, aina ruohonjuuritasosta maajoukkueisiin saakka.

– Maajoukkue on vain yksi asia. Tässä on lähdetty hakemaan enemmän urheilullisuutta ja ryhtiä tähän hommaan. Lähdimme siitä, että tämä on pitkä projekti. Lähdemme nostamaan EM-turnaustasolle ja tämä on ensimmäinen osa sitä. Pojat ovat ottaneet sen todella hyvin. Meillähän on hyvä sekoitus, siellä on kokeneita pelaajia mukana, jotka auttavat nuoria.

Maajoukkueeseen on myös monesti tarjolla pesäpallosta siirtyviä pelaajia. Nytkin heitä oltaisiin otettu mukaan EM-karsintaturnaukseen, mutta korona aiheutti jälleen hankaluuksia.

– Meillä olisi ollut hyviä nuoria tyyppejä vielä, mutta muutamia kavereita on pois, kun pesäpallossa on Nuorten Superpesiksessä on korona-karanteeneja ja tällaisia tullut altistumisista. Vaikka testit ovat olleet negatiivisia, niin siinä täytyy mennä viranomaisten määräysten mukaan, eikä leikkiä. Toisaalta kun joku jää pois, niin toiselle avautuu mahdollisuus, Ropponen toteaa.

– Ei näitä kannata murehtia, tällä mennään. Tämä vuosi erityisesti on kokemuksen hakua ja rakentamista, hän päättää.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut