Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Brittijuoksija Andrew Butchart riskeerasi olympiapaikkansa nolosti

Andrew Butchart pikajuoksija Iso-Britannia
AOP

Brittijuoksija Andrew Butchart oli jo varmistanut edustuspaikkansa Tokion kesäolympialaisiin Iso-Britannian väreissä 5000 metrin juoksussa, mutta hänen kisapaikkansa on todellisessa vaarassa miehen annettua uskomattomia korona-kommentteja podcastissa.

Andrew Butchart oli vieraana Sunday Plodcast -podcastissa ja laukoi pandemia-aikana uskomattoman kuuloisia kommentteja The Guardianin artikkelin mukaan. Podcast on sittemmin poistettu.

– Jotta Iso-Britanniaan pääsee, täytyy saada Covid-testi, joten täytyy mennä testauspaikkaan saadakseen PCR-testin 48 tuntia ennen paluuta – ja minulla on lähtöselvitys, eikä minulla ole PCR-testiäni takaisin. Joten on hankittava nopeasti, esimerkiksi vanha PCR-testi, siirtyä Instagramiin, vittu kirjoittaa aika ja päivämäärä, muuttaa kellonaika ja päivämäärä ja vaihtaa ne, jotta pääsee maahan.

– Covid on tietysti valtava, mutta se on melko ärsyttävää. Kaikki ovat väärentäneet PCR-testejä, olen varma, yrittääkseen mennä jonnekin, koska se on vain niin vaikeaa, Butchart oli laukonut podcastissa.

Iso-Britannian yleisurheiluliitto UK Athletics sai kuulla kommenteista heti podcastin tultua julki. Liitolta tuli aiheeseen liittyen tiukkasanainen tiedote julkisuuteen, joka ei jätä arvailujen varaan mitään.

– Koko pandemian ajan huippu-urheilulla on ollut etuoikeus saada poikkeuksia erilaisista ohjeista, jotta urheilijat voivat jatkaa harjoittelua ja kilpailua. Otamme erittäin kaikki vihjeet, joiden mukaan urheilija ei ole noudattanut näitä ohjeita oikein ja rikkonut kaikkia Covidiin liittyviä protokollia. Tämän seurauksena UK Athletics tutkii tätä valintaa, liitto jyrisi.

Myös Butchart puolusti itseään tiedotteen tultua julki.

– En ole koskaan väärentänyt PCR-testiä ja olen aina noudattanut niiden maiden ohjeita, joissa olen matkustanut. Testi tuli läpi ajoissa, mutta olen kuullut huhuja muista väärennöksistä.

– Ehkä ylistin podcastissa tilannetta, mutta pyydän anteeksi, jos se ymmärrettiin väärin tai se loukkasi ketään, etenkin Iso-Britannian joukkuetta tai Japanin järjestelykomiteaa, joiden tiedän työskentelevän niin kovasti, että olympialaiset olisivat turvallisia kaikille, mies selitteli.

Iso-Britannian yleisurheilun päävalmentaja Christian Malcolm vahvisti, että päätös tehdään 7.7. mennessä, joka on viimeisin päivämäärä, jolloin Iso-Britannian joukkuetta voidaan muokata.

Lähde: The Guardian

Edit klo 14.58: Tarkennettiin päätösaikataulua.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020